Uncategorized

Priređen prijem za predstavnike Šandong provincije NR Kine

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić i članovi Gradskog veća Bojan Kostić i Nebojša Stamenković priredili su prijem za ministra kulture i turizma Šandong provincije NR Kine, Chunsheng Wanga, koji sa saradnicima boravi u Vranju.

Na početku sastanka gradonačelnik dr Slobodan Milenković je poželeo gostima srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog prilike za uspostavljanje saradnje u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, turizma i razmene znanja i iskustva.

,,Na prostornom obuhvatu Grada nalaze se 103 seoska naselja sa izvrsnim potencijalima za razvoj ruralnog turizma. Meni je čast što možemo da vam predstavimo Vranje, našu ,,kraljevsku“ Vranjsku Banju i sve potencijale kojima raspolažemo. Naš grad je prepoznatljiv po materijalnom i nematerijalnom nasleđu, bogatoj tradiciji i gastronomiji. Zahvaljujući pesmi i muzici, Vranje se kao jedini srpski grad našao na UNESKO listi kreativnih gradova.

Zaista se nadam da ćemo nakon ovog sastanka nastaviti saradnju, jer je Kina primer razvoja i uspeha, a pre svega naš veliki prijatelj. Sveobuhvatno strateško partnerstvo, koje je došlo kao rezultat posebno bliskih odnosa našeg predsednika Aleksandra Vučića i kineskog šefa države Sija Đinpinga potvrđuje prijateljstvo i rešenost da napredak bude zajednička budućnost dveju zemalja“, istakao je gradonačelnik.

Chunsheng Wang, ministar kulture i turizma Šandong provincije zahvalio se na dobrodošlici i nakon toga govorio o ovom delu Kine.

,,Ova provincija treća je po veličini u Kini i izuzetno dobro povezana sa ostalim delovima zemlje. Ovo je veoma značajna regija i na prvom je mestu po proizvodnji povrća. Takođe, poznati smo i po izvozu medicinskih proizvoda. Imamo i veoma razvijen turizam i prošle godine Šandong provinciju posetilo je 700 miliona turista.

Današnja poseta ima za cilj produbljivanje saradnje sa vašim gradom i nadam se da ćemo u narednom periodu kroz razmenu iskustava i znanja realizovati zajedničke projekte na obostranu dobrobit“, istakao je ministar.

Sastanku je prisustvovao i prof. dr Jonel Subić, direktor Instituta za ekonomiku poljoprivrede sa saradnicima.

Back to top button