Politika
Trending

Za naš grad: Elektronskim sednicama mandatno-imunitetske komisije grada žele da obesmisle rad opozicije

Odbornička grupa “Za naš grad” ovim putem želi da obavesti javnost i skrene pažnju  da se i dalje nastavlja sa praksom zakazivanja elektronskih sednica Komisije za mandatsko-imunitetska pitanja , iako je predstavnik ove odborničke grupe u ovom skupštinskom radnom telu skrenuo pažnju na propuste koje sa sobom nosi ovakav vid odlučivanja.

To u praksi znači da su članovi komisije u mogućnost da se samo u formi mejla izjasne o tome kako glasaju, ali ne i da iznesu predloge, sugestije, kritike i raspravljaju o datom pitanju.

Tako smo juče imali slučaj da je naš predstavnik Igor Nikolić jedini glasao protiv povećanja plata pomoćnicima gradonačelnika, ali nije imao mogućnost da argumentuje svoju odluku. Upravo je iz toga proistekao zahtev da se elektronske sednice koriste restriktivno i kao izuzetak, tj. samo u situacijama kada mora, jer se na taj način uskraćuje usmena rasprava u pogledu odluka koje se donose.

Oglušujući se o izneti zahtev, skupštinska služba je već za danas zakazala novu elektronsku sednicu na kojoj se ni manje ni više nego izglasava kandidat za v. d. direktora Javnog preduzeća “Vodovod”.

Ovim putem obaveštavamo javnost da naš predstavnik neće učestvovati u ovakvom načinu  rada Komisije koji je daleko od njene svrhe i služi samo davanju legitimiteta “sumnjivim” radnjama predstavnika vlasti, koji su po svemu sudeći naviknuti da rade onako kako su oni odlučili, zaboravljajući da u novom sazivu lokalni parlament čine i opozicione stranke čiji predstavnici nisu tu pro forme i sa ozbiljnošću shvataju učestvovanje u radu Skupštine grada, navodi se u saopštenju.

Back to top button