Društvo
Trending

Utvrđeni resori članova Gradskog veća

Na prvoj, konstitutivnoj sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković između ostalog usvojeni su Poslovnik  o radu Gradskog veća i Rešenje o utvrđivanju resora članovima.

Prema ovom Rešenju utvrđena su sledeća resorna zaduženja: Milan Ilić, zamenik gradonačelnika i član Gradskog veća zadužen za resor kultura i omladina; dr Nikola Popović za resor zdravstvo, dečja i boračka zaštita i invalidska pitanja i javno zdravlje; Dejan Ivanović za resor nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije; Danijela Milosavljević za resor socijalna pitanja, lokalna samouprava i informisanje; Nenad Đorđević za sport, obrazovanje i verske zajednice; Nebojša Stamenković za resor poljoprivreda, agroekonomija, razvoj sela i zaštita životne sredine; Bojan Kostić za budžet, finansije i privredu; Goran Mladenović za infrastrukturu i komunalnu delatnost; Darko Filipović za turizam i ugostiteljstvo i Slavoljub Stojmenović za urbanizam i kapitalne projekte.

Takođe, na današnjoj sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen Izveštaj o kontroli utrošenih sredstava u oblasti sporta na teritoriji Grada Vranja za 2023. godinu, kao i Predlog Komisije o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana iz budžeta grada Vranja u 2024. godini.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Rešenje o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja i Rešenje o imenovanju Komisije za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada.

Takođe, usvojeni su i Predlozi Rešenja o imenovanju Komisija za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanim javnim pozivima za finansiranje i sufinansiranje projekata iz budžeta grada Vranja  u oblastima kulture i javnog informisanja u 2023. godini.

Takođe, usvojen je Tekst javnog konkursa za sufinanisranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2024. godini i Tekst javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada za 2024. godinu.

Back to top button