Društvo
Trending

Uručene boračke legitimacije u Vranju

Na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas je u Sportskoj hali u Vranju organizovana podela boračkih legitimacija.

Na svečanosti je govorio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić.

„Čast mi je i zadovoljstvo što danas u Vranju uručujemo boračke legitimacije. Vranje je grad junaka i grad heroja, a država je omogućila svima vama koji ste dobili borački status da budete nosioci boračkih legitimacija.

Na teritoriji grada Vranja registrovano je 1918 boraca, preko 150 ratnih vojnih invalida i 47 palih boraca. Vi ste primer mlađim generacijama kako se voli naša zemlja, vi ste primer čestitosti, heroizma i patriotizma. Hvala va što ste se odazvali u ovolikom broju i hvala vam što volite Srbiju“, istakao je državni sekretar Dejan Antić.

Prisutnima se obratio i gradski većnik Nikola Popović, naglasivši da će danas biti uručeno 480 boračkih legitimacija, licima koja su dobila status borca do 31.12.2023. godine.

,,Država i lokalna samouprava preduzimaju sve potrebne mere i aktivnosti,  kako bi borci imali benefite koje im pripadaju po zaslugama, a današnji događaj je upravo dokaz za to. Grad Vranje podržava ovu akciju, a pomoć i podrška neće izostati ni u narednom periodu. Ponosni smo na vas borce i dužni smo da vama, našim herojima omogućimo pogodnosti, koje će doprineti boljem i kvalitetnijem životu i zbog  toga ćemo i u budućnosti nastojati da realizujemo projekte koji će  unaprediti vaš status“, rekao je Popović.

Borce je pozdravio i savetnik gradonačelnika Miroljub Stanković ističući da je Ministarstvo obezbedilo brojne pogodnosti za korisnike boračkih kartica. ,,Popusti važe za uzimanje i vraćanje kredita, trgovinu, rehabilitaciju u banjskim lečilištima, servisiranje i tehničke preglede automobila. Država je razmišljala na vas, jer ste vi onda kada je trebalo razmišljali o državi i zato vam hvala“, rekao je Stanković.

Događaju je prisustvovao i Saša Stamenković, član Gradskog veća. Nakon uvodnih obraćanja, državni sekretar Dejan Antić uručio je boračke legitimacije.

Back to top button