Sport
Trending

U Vranju otvorena Specijalna olimpijada Srbije

Sinoć su na Gradskom stadionu otvorene 18. Nacionalne igre Specijalne olimpijade Srbije.

Na događaju je prisutne pozdravio gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević.

„Naš grad prepoznaje značaj organizacije takmičenja Specijalne olimpijade na bilo kom nivou, a posebno nacionalnom. Priključujemo se ambasadorima Specijalne olimpijade, velikim sportskim imenima iz celog sveta, u nastojanju da vam omogućimo kvalitetne uslove za trening, za takmičenja, za konstantan napredak.

Živimo u vremenu tehnološkog razvoja, kada se sve manji broj dece bavi bilo kakvom fizičkom aktivnošću. To je velika opasnost savremenog sveta, jer je fizički i mentalni razvoj svakog pojedinca, a posebno deteta, uslovljen bavljenjem sportom. Za vas je od presudnog značaja da trenirate, jačate zdravlje, razvijate motoriku, socijalne veštine, učite se fer pleju. Kroz sport upoznajete nove prijatelje, putujete, družite se“, istakao je većnik.

Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević poželeo je sreću učesnicima olimpijade i što bolji plasman. „Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju, Grad Vranje je i vaš grad i siguran sam da ćete imati lepe trenutke. Želim vam da se vratite kući sa osmehom“, naglasio je direktor.

Oko 250 učesnika iz čitave Srbije, u Vranju će se takmičiti u više sportskih disciplina, među kojima su fudbal, košarka, odbojka, stoni tenmis, boćanje i atletika. Olimpijada će se održati na tri lokacije, na Gradskom stadionu, u Hali sportova i sali Ekonomsko-trgovinske škole, a organizuje se u okviru manifestacije „Vranjsko sportsko leto 2024“.

Back to top button