Društvo
Trending

U Beogradu promovisan novi album Vranjanke Ivane Tasić

U svečanoj sali Radio Beograda održana je promocija CD – a ,,Zaplakala Šar planina“, Vranjanke Ivane Tasić, koji je početkom godine izašao u produkciji PGP RTS.

O pevačkim potencijalima, stvaralaštvu Ivane Tasić, ali i značaju očuvanja narodne izvorne pesme, na promociji su govorili Zorica Jović, članica Privremenog organa Grada Vranja, Vladimir Grajić, direktor PGP – a, Nikola Rackov, pijanista, pedagog i muzički umetnik, Mirjana Drobac, etnomuzikolog i Vlada Panović, šef Narodnog orkestra RTS – a.

Foto/vranjeorg.rs

,,Ivana Tasić spada u vokalne soliste i umetnike koji neguju izvornu muziku, vranjski melos i rade na promociji i očuvanju vranjske gradske pesme. Grad Vranje je to prepoznao i kroz projektno finansiranje podržao objavljivanje Ivaninog albuma ,,Zaplakala Šar planina“.

Od srca čestitam Ivani i želim joj puno uspeha u daljem radu“, istakla je članica Privremenog organa grada Vranja Zorica Jović.

Foto/vranjeorg.rs

Promocija je bila prilika da Ivana Tasić uz pratnju Narodnog orkestra RTS – a izvede i nekoliko numera sa pomenutog albuma.

Inače, na albumu je 17 pesama, 15 izvornih sa područja juga Srbije, Vranja i Kosovskog pomoravlja i dve autorske numere koje potpisuju Ivana Tasić i Vlada Panović.

Back to top button