Politika
Trending

Tončev: Pozivam Dragana Stevanovića Bosketa da izađe na lokalne izbore svojim imenom i prezimenom ne da se sakriva iza imena Aleksandra Vučića

Zbog netačnih i naglas izgovorenih laži od strane Dragana Stevanovića Bosketa prinuđen sam da se ovim putem obratim javnosti i demanatujem njegove izjave, kaže potpredsednik SPS-a Novica Tončev.

Dragan Stevanović Boske se u više navrata obraćao javnosti i iznosio neistine o navodnom dovođenju birača u opštinu Surdulica kako bi glasali za Socijalističku partiju Srbije, ističe Novica Tončev.

Prema statističkim podacima Republičkog zavoda za statistiku koji su javno dostupni za parlamentarne izbore u 2022. godini je u opštini Surdulica bilo upisano16.952 lica, dok je prema takođe javno dostupnim podacima na sajtu Republičke izborne komisije konačni broj upisanih birača iznosio 16.722 birača za parlamentarne izbore 2023.godine.

Jasno se vidi da je na ovim parlamentarnim izborima preko 200 lica manje imalo biračko pravo nego što je to imalo 2022.godine. Ističem da u opštini Surdulica nisu održani lokalni izbori već samo parlamentarni, kaže Tončev.

Moja topla preporuka Draganu Stevanoviću je, da kad se već bavi statistikama sa biračkih mesta proanalizira opštinu Trgovište u kojoj su pored paralmentarnih održani i lokalni izbori i objasni kako je moguće da je ova opština u 2022.godini imala 4.284 upisana birača a sada u 2023.godini 4.512 lica.

Socijalistička partija Srbije je čestitala Srpskoj naprednoj stranci na izvanrednim rezultatima, ali je osnov fer pleja da i Dragan Stevanović Boske prizna da je izgubio u svom kraju, jer naša stara izreka kaže „Najteže je biti prorok u svom selu gde te svi dobro poznaju“, navodi Tončev.

Pozivam Dragana Stevanovića Bosketa da hrabro izađe na lokalne izbore u Surdulici naredne godine, u mom rodnom mestu, i mestu u kome je živeo, koje ga je prihvatilo kao svog kada je došao iz Bosne.

Neka istakne svoje ime i prezime, umesto da se skriva iza imena Aleksandra Vučića.

Ime Novice Tončeva može da se raznim lažima provlači i blati po medijima, ali kao nosioca liste jasno predstavlja istinu bez prikrivanja, dugogodišnji trud i rad i kao rezultat svaki put poverenja građana na izborima, zaključuje se u saopštenju.

Back to top button