Politika
Trending

Srce Vranje: Ništa od dolaska najavljenog investitora

,,U januaru ste rekli:,, lova u aprilu.“ Od tog obećanja prošlo je godinu dana. Nemoj da me lažete više!“

Čuvena scena iz kultnog filma Maratonci trče počasni krug, podseća na obećanje predsednika Vučića dato u JANUARU prilikom obilaska Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Vranju, neposredno nakon što se tamo dogodio slučaj akušerskog nasilja.

Predsednik je tada izjavio da će u Vranje stići investicija u vidu nemačke fabrike vredna preko 200 miliona evra i zaposliće više od 1500 radnika.

Početkom MARTA na sednici predsedništva SNS-a u Beogradu, ponovio je da će najkasnije početkom JUNA stići investicija vredna stotine miliona evra, najveća do sada u Vranju.

Istina, od tog obećanja nije prošlo godinu dana kao u pomenutom filmu, ali je prošlo dovoljno da se zapitamo da li nas je vođa SNS-a ponovo obmanuo. Pitanje je naravno retoričko.

Veći problem od toga što novi investitori u Vranje ne dolaze je taj što iz njega i postojeći odlaze.

Bukvalno, preko noći 2019. godine, pobegao je ruski SPILIT i ostavio oko 300 radnika bez posla. I GEOKS je 2021. godine otišao i ostavio oko 1200 radnika na ulici.

Pored investitora grad je za vreme vlasti SNS-a napustilo i više od 10 000 ljudi.

Dok Vranje postaje sve siromašnije i praznije, lokalna naprednjačka vrhuška sve bogatija i bahatija.

Predsedniče Vučiću, mi u Vranju nismo razočarani još jednim Vašim neispunjenim obećanjem. Da bismo se razočarali, bilo je potrebno da u Vaše obećanje prvo poverujemo.

Vranju je žao što ste vi iz SNS-a naša vlast, a ne vlast nekog našeg neprijatelja.

Do sledećeg lažnog obećanja.

Srdačan pozdrav,

Gradski odbor Srbija centar SRCE u Vranju, navodi se u saopštenju.

Back to top button