Politika
Trending

SNS: Neosnovani prigovori vranjske opozicije na izborni proces

Koalicija Hrabro za Vranje – Srce, DS, PSG, Ekološki ustanak – Ćuta podneli su prigovor Gradskoj izbornoj komisiji ,,zbog nepravilnosti u postupku sprovođenja izbora“, naravno bez ikakve primedbe u zapisnicima o radu biračkih odbora i bez ikakvog drugog dokaza o eventualnim nepravilnostima.

Jedine neregularnosti u toku izbornog dana bile su te što su Slobodan Petrović i Igor Zlatković neovlašćeno ulazili, kako u prostorije Gradske izborne komisije, tako i na više biračkih mesta, sa namerom da izazovu konflikt koji će u krajnjoj liniji izazvati remećenje reda na biračkom mestu i nesmetano i zakonito odvijanje izbora.

Nama iz SNS-a je jasno da svaki gubitnik ima pravo da se ljuti, ali je degutantno to što neko ko se sam svojski potrudio da poremeti nesmetano odvijanje izbora, upravo on spočitava i ukazuje na kršenje izbornog procesa.

Čak podnosi 100 prigovora, bez da precizira koje su neregularnosti i nepravilnosti učinjene, jer i sam dobro zna da ih nema. Pored toga, zbog neorganizovanosti, neukosti i nepoznavanja materije izbornog prava, gospoda čak ne zna ni šta da napiše u prigovoru, a kamoli da utvrđuje eventualne nepravilnosti. U samom prigovoru, u svoj svojoj nemoći, ističe da je na svim biračkim mestima broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja izašlih glasača, što je naravno apsolutno nemoguće.

Najpre iz razloga što se uvidom u zapisnike o radu Biračkog odbora može utvrditi da je ovo neistina, jer su oni, na samom biračkom mestu, između ostalih, verifikovani potpisima i članova Biračkog odbora iz redova njihovih političkih stranaka, tj. koalicija. Takođe program Republičkog zavoda za statistiku bi prilikom same kontrole i obrade zapisnika, odmah prepoznao takvu grešku i uputio na dalje procedure.

Takođe, svi zapisnici su nakon zatvaranja biračkih mesta i obrade izbornog materijala u Gradskoj izbornoj komisiji objavljeni na zvaničnoj prezentaciji Republičke izborne komisije, gde je vidljiva sadržina svih zapisnika i potpisi članova Biračkog odbora, ali te elementarne stvari neko treba da zna, pre nego što se dodatno obruka.

Umesto što izbore u Vranju karakteriše kao brutalno pokradene, bolje bi bilo da ovaj politički izaslanik Hrvata Ponoša vrati dva miliona koje je opljačkao od gradskog Vodovoda. Umesto da mu pomogne da pokradeno vrati, Hrvat Ponoš ga gura u još veći kriminal. Mada, od takve skupine ljudi željnih vlasti bez ikakve ideje, vizije i programa, bolje nismo ni očekivali.

Navodi se u saopštenju Saveta za informisanje, GrO SNS Vranje.

Back to top button