Društvo
Trending

Regionalni centar za upravljanje otpadom: Zajednički korak ka održivosti

U Vranju se priprema izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom, što predstavlja prekretnicu u rešavanju dugoročnog komunalnog problema koji već decenijama opterećuje lokalnu zajednicu.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je kompleksnost obaveza lokalne samouprave, naglašavajući: „Obaveze su višeslojne, s eksproprijacijom kao glavnim izazovom. Potrebno je angažovanje na različitim nivoima kako bismo osigurali uspešnu realizaciju projekta.“

Na nedavnom sastanku svih relevantnih aktera projekta, dogovoreni su početni koraci u procesu realizacije. Ovaj projekt zahteva temeljno planiranje i koordinaciju kako bi se osigurala njegova uspešna implementacija. Potpisivanje međuopštinskog sporazuma sa opštinama Pčinjskog okruga predstavlja ključan korak ka ostvarenju ciljeva.

Izvršna direktorka Komrada, Nela Cvetković, naglasila je značaj dodatnih aspekata projekta: „Pored izgradnje samog centra, neophodno je razviti i dodatne komponente kao što su transfer stanice i kompostilište. To će omogućiti efikasniji proces upravljanja otpadom i doprineti očuvanju životne sredine.“

Ovaj ambiciozni projekat, koji će biti finansiran od strane različitih institucija, predstavlja zajednički napor ka stvaranju održivog rešenja za upravljanje otpadom na području Pčinjskog okruga.

Back to top button