Kultura
Trending

Raznovrstan pozorišni i bioskopski repertoar

U petak, 8. marta, od 20 sati u vranjskom teatru gostuje Dragan Boža Marjanović sa svojom monodramom ,,Sam protiv Nato“.

Već u nedelju, 10. marta, je predstava za decu ,,Tri praseta“, koju je na scenu vranjskog teatra postavio Bojan Jovanović. U ponedeljak, 11. marta, od 20 sati biće izvedena još jedna gostujuća predstava ,,PRIMA FACIE“ (prev. sa lat. Na prvi pogled) u produkciji Bitef teatra iz Beograda i u režiji Anje Suše i izvođenju Maše Dakić. Maša Dakić se hrabro i uspešno nakon deset godina vraća na pozorišnu scenu i donosi komad australijske spisateljice Suzi Miler koji se na fascinantan način bavi problemom seksualnog zlostavljanja. Pre svega u sudskim procesima.

Predstava je svojevrsni umetnički triler, pravnička drama koja punih 100 minuta drži gledaoce u tenziji. Ovo nije tipična monodrama. Ovo je događaj u kome se furiozno sudaraju emocije i zakon, i koji ostavlja bez daha. Ovo je pozorišna predstava, koja ima viši cilj – da informiše, opomene i potencijalno dugoročno promeni perspektive gledanja na slučajeve seksualnog zlostavljanja. Ovo nije predstava koja osuđuje, već ukazuje na promene koje čekaju da se dese.

Kada je u pitanju bioskopski repertoar i ove subote, 9. marta, biće prikazana dva filma. U 12 sati je animirani film ,,Ružica i kamena trolica“. ,,Ružica je cvetna vila koja je uvek živela sama u svom grmu. Više od svega sanja da ima prijatelja, ali je previše uplašena da bi ikada napustila svoj grm i zato ga nikada nije pronašla. Međutim, porodica miševa koja živi ispod grma Ružica veruje da imaju rešenje. Gospodin i gospođa Maus žele da se Ružica uda za njihovog sina Karla. Iako ne želi da se uda za miša, kada joj zaprete da će se odseliti, ona oseća da mora da kaže ,,da” za brak.

Na sreću, pre venčanja spašava je leptir Svila i njih dvoje brzo postaju prijatelji. Kada je Silk kidnapovan od strane kamenog trola, Ružica konačno mora da prevaziđe svoje strahove od svega i usuđuje se da spase svog prijatelja“, stoji u opisu filma. Na večernjoj sceni od 20 sati je film Dina: drugi deo, donosi nam istraživanje mitološkog putovanja Pola Atreidesa nakon ujedinjenja sa Čani i Fremenima. Na svom ratnom putu osvete protiv neprijatelja koji su uništili njegovu porodicu, Poul Atreides se nađe na raskršću između ljubavi svog života i katastrofalne sudbine svemira koju samo on može predvideti“, siže je ovog akcionog filma.

Karte za sve programe, pozorišne i bioskopske, osim na biletarnici mogu se kupiti i onlajn, na sajtu Pozorišta.

Back to top button