KontekstPolitika
Trending

Petrović: Postoje slučajevi fiktivne promene prebivališta radnika Turističke organizacije Vranje za Beograd

Pozivam policiju i tužilaštvo da ispitaju slučajeve zaposlenih u Javnoj ustanovi Turistička organizacija Vranje (TOV), koji su u proteklom periodu fiktivno promenili prebivalište i prijavili se na adresama u Beogradu da bi glasali na beogradskim lokalnim izborima, izjavio je u sredu Slobodan Petrović, predsednik gradskog odbora i narodni poslanik stranke Srbija centar (SRCE) iz Vranja.

On je kazao da je simptomatično da je od četiri imena koja je saopštio troje zaposlenih iz TOV-a promenilo adrese i prijavilo se u Beogradu istog dana, 7. marta ove godine.

„I to na istoj adresi, u istom stanu u Ulici Paunovoj, u opštini Voždovac u Beogradu.

Svi zaposleni su višegodišnji članovi SNS-a u Vranju, glasali su na izborima 17. decembra u Vranju, svi i dalje žive u Vranju i ovde im je centar svih životnih aktivnosti.

Pozivam policiju i tužilašvo da utvrde tačan broj zaposlenih iz pomenutih javnih ustanova u Vranju koji su fiktivno promenili prebivalište i da otkriju i kazne sva lica koja su učestvovala u organizaciji tog zakonom zabranjenog dela“, naveo je Petrović.

Na improvizovanoj konferenciji za medije ispred sedišta Info centra TOV-a u Vranju, Petrović je izneo stav da je indikativno kako se stranačko napredovanje Stefana Filipovića, višegodišnjeg direktora TOV (od nedavno je gensek lokalnog SNS-a) odvija, kako je kazao Petrović, „paralelno sa masovnom migracijama zaposlenih iz javnih preduzeća i ustanova u Vranju ka Beogradu“.

„To što je gospodin Filipović nekadašnji kadar URS-a Mlađana Dinkića, poput lidera vranjskog SNS-a Slaviše Bulatovića, o tome ćemo nekom drugom prilikom.

Danas je bitno da posle Vodovoda, imamo fiktivnu promenu prebivališta i iz TOV-a, čime se krši Zakon o prebivalištu i boravištu građana“, rekao je Petrović.

Back to top button