Društvo
Trending

Održan skup povodom decenije postojanja udruženja ,,Koce zauvek“

Povodom deset godina od osnivanja humanitarnog udruženja ,,Koce zauvek“, a u znak sećanja na preminule Nemanju i Nikolu Kocića, u pozorištu ,,Bora Stanković“ održan je skup, na kojem je govorio otac preminulih i predsednik pomenutog udruženja Blagoje Kocić.

,,Hvala vam na pomoći i podršci u protekloj deceniji. Svi ste vi mnogo doprineli da sačuvamo sećanje na Nemanju. Na žalost izgubili smo i Nikolu. Uprkos svemu, mi smo našu humanu misiju nastavili i trudićemo se da tako bude i u narednom periodu. Cilj nam je da spasimo što više života, jer krv je jedini lek za koji ne postoji zamena“, rekao je Kocić.

Prisutnima se obratio i  gradonačelnik Vranja dr  Slobodan Milenković.

,,Ova značajna godišnjica humanitarnog Udruženja „Koce zauvek“, nije i ne može biti samo obeležje proteklog vremena. Od samog svog početka, rad osnivača ali i aktivnost samog udruženja stoji kao svedočanstvo trajne snage ljubavi, plemenitosti i veličine ljudskog duha. Doslednost i privrženost uzvišenom cilju je vrednost koju samo veliki čovek može da ponese. Nastao iz želje da zavešta uspomenu na dragog sina Nemanju, rad gospodina Blagoja Kocića prerastao je u stub naše zajednice, nudeći podršku, nadu i saosećanje onima kojima je potrebna.

A izazova je itekako bilo, onih teških, sudbinskih. Suočeni sa dubokom tugom, iz koje je proistekla čistota same vizije i misije, nije zamračena ni preranim odlaskom još jednog sina, Nikole. Zato je rad Humanitarnog udruženja „Koce zauvek“ svetionik nade, koji svojim zrakom duboku tugu oslikava u pokretačku snagu, tokom svih  ovih godina.

Odajući počast i čuvajući uspomenu na Nemanju i Nikolu, podržavamo ne samo udruženje, već i čitavu zajednicu. Kao doktor, uvek ću zagovarati dobrovoljno davanje krvi, kao gradonačelnik, uvek ću pomagati ovakve plemenite podvige, a kao čovek, uvek ću se rado odazivati  akcijama za sakupljanje tečnosti koja život znači.

Ovo je poziv da kroz jedinstvo i sabornost reafirmišemo našu privrženost vrednostima koje nas vezuju, jer ćemo zajedno doprineti da ovo udruženje ostane izvor snage za još mnogo godina“, rekao je gradonačelnik. Na skupu je prikazan film o radu udruženja ,,Koce zauvek“ i porodici Kocić.

Povodom obeležavanja decenije postojanja humanitarnog udruženja ,,Koce zauvek“, na skupu je dodeljena zahvalnica gradonačelniku Vranja dr Slobodanu Milenkoviću, kao i brojnim saradnicima i rekorderima u davalaštvu krvi.

Skupu su prisustvovali predsednica Skupštine grada Zorica Jović, članovi Gradskog veća, Njegovo Preosveštenstvo episkop vranjski gospodin Pahomije, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici policije, vojske, brojnih udruženja i mnogobrojni građani.

Back to top button