Društvo
Trending

Održan okrugli sto „Obrazovanje u funkciji regionalnog razvoja“

Predsednica Skupštine grada Zorica Jović i gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević održali su u sali Načelstva okrugli sto sa direktorima brojnih institucija, obrazovnih ustanova i privrednicima o projektu „Obrazovanje u funkciji regionalnog razvoja“.

„Pri kraju prošle godine smo kod Regionalne razvojne agencije aplicirali za projekat izrade strategije obrazovanja grada Vranja i zahvaljujući ovom projektu, prvi put ćemo imati ovakav strateški dokument.

Najbitnije je da se prepoznaju sve slabosti i prednosti iz prethodnog perioda i da se slabosti unaprede a prednosti iskoriste i usavrše. Ovaj dokument će nam biti polazna osnova kada je u pitanju kreiranje obrazovnih profila“, istakla je predsednica Skupštine grada.

Cilj ovog projekta je da se smanji nezaposlenost i da se unapredi ekonomski, regionalni razvoj i jača međuinstitucionalna saradnja i kadrovski kapaciteti, istakao je gradski većnik Nenad Đorđević.

„Nakon ovog programa ispunjavaćemo sve akreditacione uslove i imaćemo stručne ljude za apliciranje na brojne projekte koje država raspisuje“, rekao je većnik.

Na okruglom stolu bilo je reči o zanimanjima koja su deficitarna u Vranju i o načinima da se kreiraju takvi obrazovni profili u školskom sistemu. Takođe bilo je reči i o važnosti partnerstva između privrede i obrazovanja.

Vrednost ovog projekta je 1.763.000 dinara, dok je rok realizacije od 12. decembra 2023. godine do 12. juna 2025. godine. Nosilac ovog projekta je Grad Vranje i relizuje ga u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom.

Back to top button