Kultura
Trending

Od večeras nova izložba akvarela u Galeriji univerziteta

,,Boja i svetlost” naziv je izložbe akvarela beogradske umetnice Nevene Milovanović, koja će večeras u 19 sati biti otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta. 

Nevena Milovanović diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 1987. godine stekavši zvanje diplomirani slikar – kostimograf. Nevena je za svoj dugogodišnji rad dobila više priznanja: najbolji diplomski rad dodeljen od ULUPUDS – a 1987. godine u Beogradu zatim Zlatna antena za najbolju kostimografiju u seriji „Miris kiše na Balkanu“ 2011, Priznanje za najbolji stajling na takmičenju Eurosonga 2011. u Dizeldorfu.

,,Moje slike su trenutak, akvareli su moj način da zabeležim prizore koji me okružuju i utiču na moj doživljaj u trenutku. Oni obično nastaju u vreme između dve serije, filma, pozorišta i pauzama snimanja. Tada se posvećujem svetlu, suncu, vodi i boji želeći da najčistiji deo svoje duše poklonim ljudima koji to prepoznaju. Bojom pokazujem svoju ljubav. Ona mi je veoma bitna i određuje moje slike i kostime’’, kaže umetnica Nevena Milovanović. 

Back to top button