Politika
Trending

"Nikakve saradnje sa SNS ni pre ni posle izbora": Formirana koalicija u Vranju: Srbija Centar,DS,PSG,Ekološki ustanak

Za lokalne izbore u Vranju raspisane za 17. decembar 2023. godine formirana je koalicija koju čine gradski odbori sledećih stranaka i pokreta: Srbija centar (SRCE) – predsednik Zdravko Ponoš, Demokratska stranka – predsednik Zoran Lutovac, Pokret slobodnih građana – Pavle Grbović i Ekološki ustanak – Aleksandar Jovanović Ćuta.

Primarni cilj biće sačuvati glasove Vranjanaca na izborima, imajući u vidu iskustvo sadašnje vlasti sa brojim neregularnostima pre, za vreme i nakon izbora. To je razlog više da se Vranjanci oslobode straha od nasilja i izađu na birališta 17. decembra, glasajući po sopstvenoj volji.

Na odborničkoj listi biće novih ljudi, ali i iskusnih opozicionara. Ta sinergija je neophodna da se izađe na kraj sa korupcijom i nesposobnošću sadašnje vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom u ovoj neravnopravnoj trci koja je neregularno i počela.

O tome svedoči i činjenica da je vlast počela prikupljanje potpisa, prema izveštajima medija, tri sata pre nego što su objavljeni obrasci na kojima to treba raditi.

Koalicionim sporazumom predviđeno je da nikakve saradnje sa SNS neće biti ni pre ni posle izbora, dok se saradnja i nenapadanje sa svim opozicionim opcijama podrazumeva.

Ostajanje kod kuće je predaja. Srce, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Ekološki ustanak zato nude Vranjancima najsnažniju opciju za glasanje protiv sadašnje vlasti.

Neophodno je promeniti vlast i čitav sistem i vratiti Vranje Vranjancima od onih koji su ga oteli.

Navode iz Gradskih odbora u Vranju stranaka i pokreta Srbija centar (SRCE),Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i Ekološkog ustanka.

Back to top button