Društvo
Trending

Neprolazna pijačna čarolija - šarenilo boja, mirisa i ukusa

Danas je subota, tradicionalno pijačni dan u Vranju. Pijaca Bujkovski most življa je nego inače. Subotnja jutra ovde su posebno dinamična, jer je ovo vreme kada mnogi Vranjanci dolaze u nabavku, neki za dva do tri dana, a neki za celu nedelju.

Kupci su raznoliki, sa različitim potrebama i ukusima. Stariji Vranjanci su među najvernijim posetiocima, a mnogi od njih porane već u zoru kako bi izabrali najbolje proizvode. Za njih, odlazak na pijacu nije samo kupovina, već i prilika za druženje i razmenu novosti sa poznanicima i prijateljima.

Tezge su prepune svega što možete zamisliti – šarenilo svežeg voća i povrća, raznolikost sireva, mesnih proizvoda i mnogo više. Prodavci, ljubazni i srdačni, dočekuju svakog kupca s osmehom. Mnogi od njih su godinama na istim mestima, pa su već razvili posebne odnose sa stalnim mušterijama.

Jedna od zanimljivosti ove pijace je stabilnost cena. Naime, već punih deset godina, cene na pijaci Bujkovski most ostaju nepromenjene, što je prava retkost u današnje vreme. Čak ni nakon praznika, kada mnogi očekuju skok u cenama, nema promena. Paradajz, krastavac i kupus su očigledno najtraženiji, ali pravi hit su trešnje i kajsije – sezonsko voće koje se jednostavno topi u ustima.

Atmosfera je živahna, sa svežim proizvodima koji mame na svakom koraku. Svaka poseta pijaci je nova priča i novo iskustvo, a subotnja jutra na pijaci Bujkovski most predstavljaju pravi doživljaj koji se ne propušta. Pijace u Vranju, uključujući i ovu, posebno su posećene subotom, kada grad vrvi od kupaca koji traže sveže i kvalitetne proizvode za svoju trpezu.

Back to top button