Sport
Trending

Nastavlja se izgradnja sportske infrastrukture u selima

Šef Službe za investicije i građevinsko zemljište Saša Pešić obišao je sela Buštranje i Pavlovac gde su počeli radovi na izgradnji sportskih stadiona.

Tako će deca i mladi u selu Buštranje dobiti multifunkcionalni stadion dimenzija 50 x 20 metara, koji će zadovljite sve predviđene standarde. S obzirom da će stadion biti izgrađen uz sam objekat izdvojenog odeljenja OŠ ,,Branislav Nušić“ iz Rataja, biće značajan i za školarce i njihove sportske aktivnosti.

Stadion u Pavlovcu imaće dimenzije 40 x 20 metara i takođe će biti prilagođen za razne sportove. Po rečima Pešića oba stadiona grade se sredstvima iz gradskog budžeta.

,,Izgradnjom ovih stadiona nastavljamo sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu u seoskim sredinama jer želimo da i deca na selu imaju podjednake uslove za rast, razvoj i bavljenje sportom kao i deca u gradu.

Na ovaj način još jednom pokazujemo brigu o selu, jer u ovim sredinama do sada nije bilo sportskih terena. Ovde nećemo stati i lokalno rukovodstvo će nastojati da svako selo dobije ovakvu sportsku infrastrukturu“, rekao je šef Službe za investicije i građevinsko zemljište Saša Pešić.

Back to top button