Ekonomija
Trending

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi” oborila sve rekorde

Vlada Republike Srbije saopštila je da je broj punoletnih građana koji direktno učestvuju u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi” prešao magičnu brojku od jednog miliona, a, kada se tome dodaju i članovi porodice koji skupljaju račune, taj broj je i mnogo veći.

Tačnije, od početka nove nagradne igre u januaru 2023. godine do danas, građani su otvorili čak 1.008.416 korisničkih naloga u okviru aplikacije „Uzmi račun i pobedi”, što je izuzetno dobar odziv i govori o visokom nivou odgovornosti građana u borbi protiv sive ekonomije.

Imajući u vidu to da je ovo prvo „digitalno” izdanje nagradne igre i da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa putem aplikacije, ovakav odziv građana još je značajniji i svedoči o spremnosti svih generacija da prihvataju digitalizaciju.

Iako je drugi krug još u toku, broj fiskalnih računa koji su poslati putem aplikacije je već dvostruko premašio najuspešniju nagradnu igru do sada – građani su u novom ciklusu skenirali više od 260 miliona računa.

Svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu.

Vlada Srbije i NALED ovim putem zahvaljuju svim građanima Srbije na velikom odzivu i podršci u borbi protiv sive ekonomije.

Uvereni smo u to da je nagradna igra jedan od najboljih alata za podizanje svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije, važnosti plaćanja poreza i uzimanja fiskalnog računa pri svakoj kupovini.

Vlada podseća na to da pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji. U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

U okviru ovogodišnjeg izdanja nagradne igre, preostala su još tri izvlačenja, u kojima srećne dobitnike očekuje još šest stanova u Beogradu. Izvlačenja se emituju subotom u 18 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Aplikacija „Uzmi račun i pobedi”, koju su razvili Poreska uprava i Ministarstvo finansija, potpuno je besplatna za korišćenje i može se lako preuzeti preko mobilnog telefona. Od drugog kruga dodatno je unapređen skener računa, pa je tako učešće u nagradnoj igri još više olakšano.

Vlada poziva sve građane koji još uvek nisu instalirali aplikaciju i skenirali račune da to učine jer tako ne samo da imaju šansu da osvoje stan, već daju važan doprinos zdravoj ekonomiji i društvu.

I kao što kaže dugogodišnji slogan nagradne igre – svi dobijaju kada siva ekonomija gubi.

Back to top button