Društvo
Trending

Ljiljana poklonila svoju imovinu manastiru Prohor Pčinjski

Ljiljana Antić Ranđelović iz Paraćina, poklonila je svoju imovinu 1,7 hektara zemlje, manastiru Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

Ljiljana je zemlju nasledila od svojih roditelja Trifuna i Anke Antić iz sela Gornji Starac, koji su se preselili u Paraćin 1966. godine.

Potpisivanje ugovora o darivanju imanja obavljeno je u manastiru Svetog Prohora, gde je Episkop vranjski Pahomije u ime manastira potpisao papire.

Nakon potpisivanja Ugovara, episkop Pahomije zahvalio se darodavcima istakavši da je ovo prvi poklon manastiru u poslednje tri decenije.

–  Porodica Antić daje dobar primer na koji možemo da se ugledamo, kao što su to činili naši preci koji su gradili, obnavljali ovaj sveti manastir koji postoji više od devet ipo vekova – ukazao je Episkop vranjski.

U znak zahvalnosti za učinjeno dobro delo manastiru, epikskop Pahomije dodelio je Ljiljani Antić Ranđelović Arhijerejsku gramatu i ikonu Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

Episkop Pahomije posetio je selo Gornji Starac i obišao je imanje koje je darivano manastiru, a na grobovima predaka i srodnika porodice Antić odslužio pomen.

Back to top button