Projekti
Trending

Jubilej udruženja “Govori glasno” – Deset godina postojanja i uspešnog rada

Regionalno udruženje Pčinjskog okruga za pomoć osobama sa autizmom „Govori glasno“ svečano je obeležilo deset godina svog postojanja i predanog rada.

Manifestacija je započela svečanom sednicom na kojoj su analizirani rezultati udruženja u protekloj deceniji, a istaknuti pojedinci, čiji doprinos nije izostao, nagrađeni su zahvalnicama.

Udruženje „Govori glasno“ osnovano je sa ciljem ostvarivanja socijalne integracije i inkluzije dece i omladine sa autizmom u različite aspekte društvenog života. Udruženje se takođe bavi afirmacijom dečjeg stvaralaštva i promocijom socijalne inkluzije.

Emotivnim rečima, predsednica Udruženja „Govori glasno“ u Vranju, Danijela Savić, izrazila je ponos i zahvalnost prema članovima udruženja. „Mama je ponosna Bogdane na tebe“, poručila je Danijela, dodajući zahvalnost Bogu što im je podario podršku i zajednicu koja ne bi postojala da nije bilo dece sa autizmom.

Savićeva je istakla da je Udruženje uspešno ostvarilo mnoge ciljeve tokom godina, ali posebno je naglasila važnost podrške koju pružaju deci i njihovim porodicama.

Kroz rad udruženja, preko 50 dece i njihovih porodica pronašlo je podršku i osnaženje, jer se u situaciji kada je dete u problemu, cela porodica suočava se sa izazovima.

Obeležavanje jubileja ima za cilj podizanje svesti u zajednici o pitanjima kojima se udruženje bavi, kao i o samom autizmu.

Svečanom događaju prisustvovali su brojni gosti, uključujući potpredsednicu Upravnog odbora Udruženja za podršku osobama sa autizmom „Maslačak“ Slavicu Menićanin, VD direktorku Centra za socijalni rad u Vranju Jadranku Stojanović i Gorana Malovića iz niškog Centra za rehabilitaciju govora „Logo tim“.

Menićanin je izrazila priznanje Vranju i Udruženju „Govori glasno“ kao sjajnom primeru dobre prakse u podršci deci sa autizmom.

  • Trenutno mreža saveza broji 16 gradova širom Srbije i moram vam reći da je i Vranje i ovo Udruženje za pomoć osobama sa autizmom “Govori glasno” jedno od tih gradova. Moram ovom prilikom da vam odam priznanje što ste vi jedan od gradova koji je sjajna podrška i sjajan primer dobre prakse kako treba da se radi i da se bori za svoju decu – istakla je Menićanin.

Stojanović je naglasila da jubilej predstavlja ljubav i podršku roditeljima koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima, tražeći ljubav i razumevanje.

  • Današnji dan je jubilej ali i nešto više od toga, on je pre svega ljubav, jedna velika podrška roditeljima koji se svaki dan suočavaju sa problemima, koji svaki dan traže pomoć, odnosno ljubav i razumevanje – naglasila je Stojanović.

Malović je, osvrćući se na početke inicijative, poželeo Udruženju uspeh u budućem radu.

  • Ja ne bih voleo da vam poželim da još dugo radite, već da što kraće radite i da svi budete dobro. Nekada davno sama inicijativa bila je Nenina ideja da u Pčinjskom okrugu nešto ovako napravi i pored toga što je vredno dolazila i dovodila Bokija, bili smo u kontaktu, a sada sam se začudio što ona i dalje ima moj broj – poručio je Malović.

Obeležavanje desetogodišnjice nije samo prilika za slavlje postignutog, već i za jačanje podrške, promociju vrednosti i planiranje koraka ka boljoj budućnosti.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Back to top button