Kultura
Trending

Jedanaesti P(h)antomfest u Vranju 13. i 14. decembra

Jedanaesti Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest biće održan 13. i 14. decembra u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju.

Otvaranje festivala predviđeno je za 20 sati. Prvo veče festivala biće posvećeno Trajčetu Gjorgijevu, makedonskom velikanu pantomime koji je režirao svih deset predstava u produkciji Međunarodnog festivala P(h)antomfest u Vranju i koje je preminuo ove godine.

Sve predstave u njegovoj režiji svoje premijere imale su na dosadašnjih deset izdanja festivala. Mnoge od njih izvođene su u zemlji i inostranstvu, a neke su dobile i značajne nagrade. Članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje izvešće kolaž najboljih etida pod nazivom „Omaž“, koje je Trajče Gjorgiev uradio s njima proteklih godina. Iste večeri biće prikazan i kratki film o njihovom učitelju, poznatom makedonskom pantomimičaru. 

Drugog festivalskog dana nastupiće svetski poznati pantomimičarski duo iz Nemačke, Bodeker-Neander sa predstavom „Déjà-vu?“. Publiku očekuje prava pantomimičarska poslastica – vrhunski vizuelni izraz prepun rafiniranog humora i iluzija, koji će publiku odvesti na uzbudljivo emotivno putovanje, daleko od Pozorišta „Bora Stanković“.

Festival, koji se i ove godine održava u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, podržali su: Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Vranje. Ulaz je besplatan.

Back to top button