Politika
Trending

Izlaznost u Vranju do 10 sati 10,7 posto

Predsednik Gradske izborne komisije Novica Stanisavljević, na prvoj pres konferenciji saopštio je da su sva biračka mesta na teritoriji Grada Vranja otvorena na vreme.

On je podsetio da je u jedinstveni birački spisak za izbornu jedinicu Grad Vranje upisano 68.295 birača, od kojih je 7.979. birača sa teritorije gradske opštine Vranjska Banja. ,,Glasanje se odvija na 106 biračkih mesta, odnosno 85 za opštinu Vranje i 21 za opštinu Vranjska Banja.

GIK je u periodu od 7 do 7.30 sati izvršila proveru svih biračkih mesta i konstatovala da su otvorena na vreme. Takođe, GIK prati i izlaznost birača i to na dva biračka mesta koje je odredila Republička izborna komisija. To su biračko mesto broj 21 u OŠ ,,Vuk Karadžić“ i biračko mesto broj 23 u OŠ ,,Dositej Obradović“. 

Do 10 sati  na biračkom mestu broj 21 izašlo je 160 birača, odnosno 9,42 posto, a na biračkom mestu broj 23 glasalo je 190 birača, odnosno 12,23 posto Ukupna izlaznost na ova dva biračka mesta je 10,7 posto“, rekao je Novica Stanisavljević, predsednik Gradske izborne komisije.

On je izvestio novinare i da je u jutarnjim časovima GIK – u upućen jedan prigovor od strane Izborne liste ,,Hrabro za Vranje- SRCE, DS, PSG, Ekološki ustanak-Ćuta“ koji se odnosio na grešku u rešenju o imenovanju članova i  zamenika članova Biračkih odbora u proširenom sastavu i to u adresi na kojoj se nalazi biračko mesto.

,,Greška je ispravljena i doneto novo Rešenje u kome je adresa ispravljena. Rešenje sa ispravkom objavljeno je i na sajtu RIK – a. Drugih primedaba nije bilo“, istakao je Stanisavljević.

Back to top button