Društvo
Trending

Intenzivna kontrola saobraćaja u zonama škola: Bezbednost učenika u fokusu

Saobraćajna policija u Vranju sprovodi intenzivnu akciju kontrole bezbednosti saobraćaja u zonama škola, ističući značajnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Komandir Saobraćajne policije u Vranju, Miloš Janković, naglasio je da se ova aktivnost izuzetno posvećuje smanjenju najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda.

Tokom drugog polugodišta, pojačane aktivnosti su usmerene na puteve, raskrsnice i oblasti gde se učenici najčešće kreću pri dolasku i odlasku iz škole.

Fokus je na otkrivanju i sankcionisanju prekoračenja brzine, nepropuštanju pešaka na obeleženim prelazima i nepropisnom prevozu dece.

Janković je apelovao na vozače da budu izuzetno obazrivi u zonama škola, poštuju ograničenje brzine, saobraćajnu signalizaciju i koriste sigurnosne pojaseve.

Ovaj apel ima za cilj podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja, doprinoseći smanjenju rizika u blizini obrazovnih institucija.

Ponosno ističući da od početka školske godine nije bilo registrovanih saobraćajnih nezgoda u zonama škola, Janković se nada nastavku ovog pozitivnog trenda.

Ova inicijativa ne samo da štiti učenike, već i podstiče celokupnu zajednicu na odgovorno ponašanje u saobraćaju, stvarajući sigurnije okruženje za sve.

Back to top button