Društvo
Trending

IN MEMORIAM: Denis Kolundžija (1972-2024)

Novinar Denis Kolundžija umro je danas iznenada u Novom Sadu u 52. godini života.

Kolundžija je dobitnik godišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) 2022. godine, čiji je dugogodišnji saradnik bio.

Kako je tada saopštio NDNV, Kolundžija je bio „novinar u pravom smislu te reči, da o malim ljudima i lokalnim problemima vešto kreira velike i bitne priče“.

„Sem američke političke scene koju pasionirano pratio, Denis je vrstan poznavalac vojvođanskih političkih prilika i neprilika. Rekli bismo – jedan od retkih… I nepogrešivo prepoznaje znakove pored puta, čuvajući tako i samo novinarstvo na pravom koloseku“, obrazložila je tada komisija za dodelu nagrade.

Pisao je za Autonomiju, VOICE, Cenzolovku, BIRN, Newsweek Srbija, Vreme, Građanski list, Dnevnik, Vojvodinu, Novosadski nedeljnik, Vojvođanski magazin, Kibic fenster, Café Vojvodina, a radio je i na novosadskom IN radiju i u televizijskoj Frinfild produkciji.

Poslednjih godina bio je zamenik glavnog i odgovornog urednika Cenzolovke.

Pratio je rad Skupštine Vojvodine od 2000. godine i imao blog vojvodjanska.rs posvećen pokrajinskom parlamentu.

Autor je knjige „Višestranačka Skupština Vojvodine 1992-2012“, objavljene oktobra 2012. godine.

Denis je bio veliki prijatelj TV Info Puls i borio se za glas lokalnih medija,pamtićemo ga kao vrsnog profesionalca i kolegu, porodici upućujemo najdublje izraze saučešća.

Kolundžija je rođen 1972. godine u Somboru. Iza sebe je ostavio suprugu Kseniju i sina Relju.

Back to top button