Ekonomija
Trending

DRI u Vranju: Nezakoniti tenderi i službenici sa većim platama od predviđenih

Kršenje zakona prilikom planiranja i sprovođenja višemilionskih javnih nabavki, veći broj zaposlenih u Gradskoj upravi od dozvoljenog, službenici sa većim platama nego što bi trebalo da primaju i radna mesta koja sistematizacijom nisu predviđena – tek su neke od nepravilnosti koje je Državna revizorska institucija našla gradskoj upravi u Vranju.

Direktni korisnici budžeta Grada Vranja su prošle i 2021. godine nabavljali dobra i usluge bez sprovođenja javnih nabavki u iznosu od 23,04 miliona dinara, bez poštovanja zakonskih procedura u iznosu od 932 miliona dinara i bez kontrole izvršenja ugovora i okvirnih sporazuma u iznosu od 26,57 miliona dinara, navode iz DRI.

Dodaju da masa sredstava za plate nije pravilno utvrđena i da je broj zaposlenih i angažovanih u Gradskoj upravi veći od dozvoljenog.

Primenom pogrešno utvrđenih koeficijenata za obračun i isplatu plata, primenom pogrešne osnovice za obračun i isplatu dodataka i naknada zaposlenih i isplatom novčanih čestitki zaposlenima, preuzimane su obaveze i izvršavani rashodi za zaposlene po osnovama koje nisu u skladu sa važećim zakonskim i drugim propisima – piše u izveštaju DRI, a prenose Južne vesti.

Back to top button