Politika
Trending

Đilas: Posle izbora tehnička vlada na godinu dana i dekriminalizacija zemlje

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas sastao se u Vranju sa predstavnicima svih stranaka koje čine koaliciju “Srbija protiv nasilja” na parlamentarnom nivou, saopšteno je iz SSP.

„Izlazimo na izbore sa idejom da se u ovoj zemlji živi pristojno i normalno, da svako slobodno iznosi svoje stavove. Da svako ko krši zakon za to i odgovara, a ne da ga država štiti“, rekao je Đilas.

Poseban akcenat Đilas je stavio na 800.000 penzionera koji su, kako kaže oštećeni, te da njima ili njihovim naslednicima, ako su oni nažalost preminuli treba vratiti novac koji im je država uzela, navodi se u saopštenju.

„Ova vlast je odlučila da u jednom trenutku smanji penzije ljudima. Penzija je nešto što pripada ljudima i ne može da se oduzme. 700 miliona evra je uzeto penzionerima, ja postavljam javno pitanje ako imamo pet milijardi zašto ne vratimo penzionerima 700 miliona“, rekao je Đilas i dodao da garantuje da će se penzije vratiti.

Osim penzionerima neophodno je da povećamo plate prosvetnim i zdravstvenim radnicima kao i radnicima u socijalnim službama, pomognemo domaću privredu i uložimo u ljude, dodao je.

On je rekao da posle izbora očekuje da se formira tehnička Vlada koju bi činile stranke sa liste „Srbija protiv nasilja“ i nacionalne opozicije kojima je prioritet smena vlasti. Ta Vlada bi u roku od godinu dana imala mandat da izvrši dekriminalizaciju društva, da zaustavi dalji rast cena, oslobodi medije, zaustavi nasilje i spremi fer i poštene izbore.

Back to top button