Ekonomija
Trending

Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje posetila kompaniju ,,Morava enterijeri“

Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija prof. dr Gabrijela Grujić sa predsednikom Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodanom Milenkovićem i članicom Privremenog organa Zoricom Jović, posetila  je kompaniju ,,Morava enterijeri“ u Ćukovcu.

Tom prilikom, direktorka je obišla proizvodne pogone, kao i izložbeni deo ovog preduzeća, gde se upoznala sa detaljima poslovanja. ,,,U ovoj kompaniji,  u procesu učenja kroz rad, u okviru sistema dualnog obrazovanja, angažovani su učenici iz Hemijsko-tehnološke škole.

Prilikom razgovora sa njima prepoznala sam interesovanje, podstaknutu radoznalost, veliku motivaciju za učenje i zadovoljstvo. Na moje pitanje gde više vole da borave, u učionicama ili kompanijama, oni su svi jednoglasno dali odgovor da im je značajniji boravak u proizvodnim pogonima kompanija, jer tada imaju  mogućnost da se uvere da sva znanja koja stiču u školi, imaju značaj u procesu rada.

Ova porodična firma posluje uspešno već 30 godina, a rukovodstvo je okrenuto ka konstantnom uvođenju inovativnosti i unapređenju proizvodnje.

Ova firma od 2019. godine je  u sistemu dualnog obrazovanja, što upravo ukazuje na osvešćenost rukovodstva i shvatanja značaja uključivanja mladih ljudi u proces rada“, rekla je ovom prilikom direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić.

Back to top button