Društvo
Trending

Besplatan boravak u vrtićima Predškolske ustanove „Naša radost“ u Surdulici

Odlukom Opštine Surdulica roditeljima mališana koji idu u vrtiće Predškolske ustanove „Naša radost“ od 1. januara neće se naplaćivati boravak dece, potvrdila je direktorka ustanove Suzana Stošić.

Umesto dosadašnje cene koja je maksimalno iznosila 2.200 dinara za celodnevni boravak, sva deca, kojih je oko 450 u ovoj ustanovi, moći će tu da borave potpuno besplatno.

Kako Stošićeva ističe, pomenuta cena nije promenjena od 2008. godine, a ovo je, prema njenim rečima, dobra odluka i vrlo korisna za grad i roditelje.

„Oni su pokazali veliko oduševljenje zbog toga, još kada smo pričali o tome na jesen. Mislim da je to konačno neka pozitivna stvar u ovom vremenu“, navodi ona.

Dodaje još i da su neki roditelji plaćali niže cene, kao i oni koji su imali ugovore za dvoje ili troje dece.

„Možda je Opština donela tu odluku jer je cena svakako bila dosta niska. Lokalna samouprava je, kao i ranijih godina, imala sluha što se tiče naše ustanove“, zaključuje Stošićeva.

Inače, Predškolska ustanova „Naša radost“ ima dva objekta u Surdulici, jedan objekat u Jelašnici i još pet isturenih odeljenja pri školama u okolnim selima.

Odluka je usvojena 30. decembra, a zvanično je saopštena 26. januara.

izvor/Jugmedija

Back to top button