Društvo

Ministar Glišić obišao renovirano Ginekološko – akušersko odeljenje vranjske Bolnice

Ministar za javna ulaganja Darko Glišić sa saradnicima, boravio je danas u Vranju. On je obišao renovirano Ginekološko – akušersko odeljenje vranjske Bolnice, u okviru kompletne obnove starog paviljonskog dela.

Obraćajući se novinarima, Glišić je rekao da je ovaj objekat od velikog značaja, ne samo za Vranje, već i za ceo Pčinjski okrug.

„On je izgrađen po najvišim standardima, što će neizbežno podići kvalitet svih zdravstvenih usluga ovde u Vranju. Objekat je građevinski završen, dobijena je probna dozvola, a očekujemo da će konačna upotrebna dozvola biti izdata do kraja septembra.

Zgrada će biti opremljena u skladu sa standardima koje propisuje Ministarstvo zdravlja. Očekujem da oko Nove godine, ili mesec dva nakon toga, najsavremenija oprema bude instalirana i u punom kapacitetu. Zadovoljan sam jer sam došao u objekat koji je građevinski potpuno završen, i kao što sam rekao, čekamo upotrebnu dozvolu, opremanje i svečano otvaranje kome bi mogao da prisustvuje i predsednik Republike“, istakao je ministar Glišić.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković podsetio je na značaj rekonstrukcije starog paviljonskog dela Bolnice započete  2020. godine.

,,Realizacija ovog strateškog projekta poklopila se sa pandemijom koronavirusa i nije bilo nimalo jednostavno, istovremeno vršiti rekonstrukciju bolnice, obezbediti uslove za rad zdravstvenim radnicima i pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu. U narednom periodu u planu je završetak Dečjeg odeljenja, Doma zdravlja, starog ORL-a.  

Uz pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva za javna ulaganja, očekujem da ćemo i ove radove uspešno završiti. Naglašavam da je realizacija ovog kapitalnog projekta za Grad Vranje, ali i ceo Pčinjski okrug omogućena velikom podrškom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade RS i nadležnog ministarstva“, rekao je gradonačelnik.

Radove na rekonstrukciji kompletnog starog paviljonskog dela Bolnice, površine 13.500 m2, finansiralo je Ministarstvo za javna ulaganja, u ukupnom iznosu od 1.825 milijardi dinara.

Nakon obilaska, ministar za javna ulaganja Darko Glišić razgovarao je sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem i rukovodstvom Zdravstvenog centra.

Back to top button