Vranje dobija sportski kompleks: Gradiće se atletski stadion, teniski tereni, adrenalinski park, stena za penjanje...

Pin It

Grad Vranje ima u planu da postojeći sportski kompleks dodatno proširi i obogati novim sadržajima.

Kako je navedeno u urbanističkom projektu za izgradnju i uređenje dela Sportsko-rekreativnog centra, za koji je lokalna samoprava oglasila javnu prezentaciju, na prostoru na kome je planirana gradnja već postoje četiri teniska terena, dva terena za mali fudbal, dva terena za košarku, staza za rolere i park za odmor i igru dece.

Međutim, osim teniskih terena, ostali sportski tereni, kao i park za odmor i igru dece su u jako lošem stanju.

Projektom je, na parceli površine 42.284 m2, predviđena izgradnja: atletske staze za osam takmičara, staze za rolere u širini od 6m, terena za fudbal i atletske discipline (trkačke, bacačke, skakačke i višeboj), trim staze sa trim stanicama za trening, otvorenog multifunkcionalnog terena (mali fudbal, rukomet, košarka, odbojka), teniskih terena, fudbalskog terena, tribina, centralnog trga u parku sa fontanom, dečjeg igrališta, skejt parka, adrenalinskog parka, stene za penjanje, teniskog zida...

U planu je da postojeći teniski tereni ostanu, uz eventualno pokrivanje lakom konstrukcijom (balon sala). Takođe, planira se i celokupna rekonstrukcija postojećeg parka na severnom delu predmetne katastarske parcele sa dodavanjem novih sadržaja.

Atletska staza je projektovana u standardnim dimenzijama za osam takmičara sa dužinom od 400m. Staza za rolere se proteže paralelno u odnosu na atletsku stazu i ima širinu od šest metara

Multifunkcionalni tereni (mali fudbal i košarka) projektovani su u standardnim dimenzijama i planirano je da budu izgrađeni od savremenih materijala za tu vrstu objekta.

Multifunkcionalni teren unutar atletskog stadiona (atletika, fudbal) projektovan je u standardnim dimenzijama 105x68m. Površinska obrada terena je prirodna ili veštačka trava. Unutar multifunkcionalnog terena predivđeni su i tereni za atletske discipline (bacačke i skakačke sportove).

Adrenalinski park je predviđeno da sadrži opremu i konstrukcije kod kojih korisnici savladavaju prepreke u prostoru. U pitanju je struktura od drvenih stubova na betonskim temeljima, oko koje su vešana užad kojima se premošćava raspon između određenih tačaka.

Skejt park se nalazi u severnom delu sportsko – rekreativnog centra. Namenjen je za rekreativnu upotrebu. Celina se oblikovno sastoji iz rampi, uvala i izdignutih delova.

Dečje igralište je prostor namenjen za igru i druženje najmlađih korisnika. U okviru igrališta nalaze se dečje igračke za decu različitih uzrasta, za individualno ili grupno korišćenje.

Stena za penjanje nalazi se u severnom delu sportsko – rekreativnog centra. U pitanju je struktura visine do 15m, izrađena od čvrstog, otpornog i trajnog materijala sa odgovarajućom završnom obradom i zaštitom od mehaničkih oštećenja i štetnih atmosferskih uticaja.

U planu je da bude izgrađen i prizemni objekat sa svačionicama, ostavama i sanitarnim čvorovima.

Obrađivač urbanističkog projekta je JP Urbanizam i izgradnja Grada Vranja, a javna prezentacija trajaće do 23. maja 2023. godine.

izvor/eKapija

Pin It

PRATITE NAS