U ponedeljak u Vranju inkluzivni sportski događaj za decu „Oblikujemo zajednice kroz sport”

Pin It

U ponedeljak, 24. aprila na Gradskom stadionu u Vranju održaće se inkluzivni sportski događaj „Oblikujemo zajednice kroz sport” sa početkom u 11 časova.

Ovaj događaj organizuje Udruženja građana Atina u saradnji sa lokalnim partnerima - ŽFK Dinamo, OFK Vranje, Školom fudbala, RK Feniks, OK Panda, Football Futsal Academy 23, Osnovnom školom “Radoje Domanović” i Školom za osnovno i srednje obrazovanje “Vule Antić”, uključujući preko 30 trenera i trenerica, sportskih radnika/ca, predstavnika/ca organizacija civilnog društva i institucija.

Planirano je da na događaju učestvuju dečaci i devojčice uzrasta 11-14 godina. Ovaj događaj ima za cilj promociju nenasilja, rodne ravnopravnosti i fer-pleja u sportu.

Dečaci i devojčice na ovom četvoročasovnom događaju imaće priliku da se druže, isprobavaju različite sportove, sportske rekvizite i razgovaraju sa trenerima i trenericama iz različitih sportskih klubova iz Vranja.

“Suočeni sa diskriminacijom, nejednakim šansama i prilikama, društvenim isključivanjem, rodno zasnovanim nasiljem, ostaje nam da partnerstva i promene pravimo u svim sferama i oblastima delovanja. Odlučili smo se da kroz partnerstva, a korišćenjem sporta i metoda neformalnog obrazovanja, iniciramo pozitivne promene u društvu i ponudimo alternativna rešenja za postojeće probleme u ovim oblastima”, poručuju iz Udruženja građana Atina.

Organizacija sportskog događaja deo je pilot projekta “Engaging with gender-based violence through sport” koji je podržan kroz program Evropske komisije – “Resistire (RESponding to outbreakS through co-creaTIve inclusive equality stRatEgies).

Pridružite se događaju i podržite nenasilje i rodnu ravnopravnost u sportu, navode organizatori.

U slučaju loših vremenskih uslova, događaj će se održati u Sportskoj hali u Vranju u istom terminu.

Pin It

PRATITE NAS