Miloš Trajković i Nevena Pozdnjakov najbolji u vranjskom sportu u 2022.godini

Pin It

U okviru obeležavanja Dana grada, večeras je održana ceremonija dodela nagrada najboljima u vranjskom sportu u 2022. godini.

U ime rukovodstva grada prisutne je pozdravio Nenad Đorđević, gradski većnik,  ističući da je ovaj skup još jedan dokaz koliko Grad Vranje pridaje značaj oblasti sporta, zdravlju, pravilnom razvoju dece, njihovom obrazovanju i vaspitanju.

,,Baviti se sportom ne znači samo težiti  dobrim rezultatima. Sport, odnosno fizička aktivnost pozitivno utiče na usvajanje zdravog načina života, dok istovremno unapređuje zdravlje i kvalitet života pojedinaca, ali i čitavog društva. Grad Vranje nastoji da u kontinuitetu stvara potrebne uslove za razvoj takmičarskog sporta. Stalno se ulaže u sportsku infrastrukturu i opremu.

Podjednako su važne i rekreativne aktivnosti pojedinaca i organizovanih grupa, a poseban akcenat se stavlja na razvoj školskog sporta. I u narednom periodu lokalna samouprava će nastaviti sa podrškom sportistima, a svim dobitnicima nagrada želim da im večerašnja priznanja budu podstrek za još bolje rezultate u budućnosti“, rekao je Đorđević. Prisutne je pozdravio i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

,,Ovoliki broj prisutnih ovde pokazatelj je da Vranjanci vole i poštuju sport i da daju podršku sportu i sportskim radnicima. Cilj gradskog rukovodstva je omogućavanje potrebnih uslova svim našim klubovima, kako bi nastavili sa uspesima i dobrim rezultatima“, istakao je Tričković.

Na tradicionalnom izboru za najbolje u vranjskom sportu u protekloj godini, za najbolju sportistkinju proglašena je Nevena Pozdnjakov, kapiten OK „Panda“, dok je najbolji sportista Miloš Trajković,  član KMF ,,Vranje“. Najbolji sportski klub  u 2022. godini je KMF ,,Vranje“.

Stručnjak u oblasti sporta za 2022. godinu je trener Streljačkog kluba ,,Vranje", Davor Mitrov. Sportski radnik godine je Oliver Tončić, predsednik Odbojkaškog kluba ,,Panda“,  a  najbolji trener Goran Jović  KMF ,,Vranje“.

Nagrada za sportsko iznenađenje u pojedinačnoj konkurenciji pripala je Mihajlu Disiću, reprezentativacu SU ,,Iron MMA Team”, a u ekipnoj  Karate klubu ,,Vranje”.

Specijalna sportska priznanja za 2022. godinu pripala su Jelki Mitrović, sportskoj novinarki i Stefanu Dodiću rukometnom reprezentativcu.

Nagrade za posebno angažovanje i dostignuća u rekreativnom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi u prethodnoj godini  pripale su AK ,,Vranjski Maratonci“ i Siniši Stankoviću članu AK ,,Vranjski maratonci“.

Nagrade za životno delo dodeljene su Staniši Markoviću, džudisti i planinaru i Svetislavu Ivkoviću, za dostignuća u oblasti sporta.

Dodeljena su i priznanja osnovnim i srednjim školama, pojedincima i sportskim nadama Grada Vranja.

Posthumno priznanje uručeno je porodici Dragana Golubovića-Goluba , nekadašnjeg fudbalera i sportskog radnika iz Vranja.

Svečanosti su prisustvovali zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradski većnici, direktori javnih preduzeća i ustanova i sportski radnici.

Pin It

PRATITE NAS