FK Radnik: Poslovanje kluba je uvek bilo odgovorno i transparentno

Uprava FK Radnik, povodom nekih senzacionalističkih navoda da se iz budžeta Opštine Surdulice izdvaja million evra godišnje za fudbalski klub, ističe da je poslovanje FK Radnik je uvek bilo odgovorno i transparentno. 

Iako nas zakon na to ne obavezuje, osećamo potrebu da sa građanima Srbije podelimo svoje poslovne podatke kako bi stali na put neprestanim i neutemeljnim napadima kojima se obmanjuje javnost i nanosi šteta FK Radnik i pokušava da se diskredituje ministar Novica Tončev.

Kroz ostvarene rezultate i kroz takmičenja FK Radnik je u periodu od 2017. do 2021. ostvario ukupne prihode od približno 550.000.000 dinara ( od čega je više od 60% sredstava iz inostranstva).

Državi smo platili više od 72.000.000 dinara na ime poreza. a preostali deo naših priliva trošili smo upravo u Srbiji, najveći deo u Surdulici tako da sebe smatramo društveno korisnim.

Glavni prihodi FK Radnik poslednjih godina su obezbedjeni kroz transfere fudbalera, donacije, Uefa sredstva solidarnosti, prihodi od tv prava i prodaje karata, sponzorstva.

FK Radnik je proteklih godina iznedrio velike talente koji su nastupali kako u reprezentaciji naše zemlje tako i u drugim državama poput: Nikole Vasiljevića, Igora Zlatanovića, Samuela Ovusua, Frensisa Keremeha, Filipa Jovića, Dušana Stevanovića,Milana Makarića (najboljeg strelca Superlige Srbije za sezonu 2020/21).

Poredjenja radi, FK Radnik je 2017. godine dobio od Opštine Surdulica 29.900.000 dinara, sledeće godine  32.000.000 dinara, 2019. -  31.900.000 dinara.

Prošle godine Opština Surdulica je za FK Radnik izdvojila 31.000.000, a za 2021. godinu je predvidjeno za FK Radnik 27.000.000 dinara.

Prosta računica pokazuje da je  skoro više od polovinu dobijenih sredstava FK Radnik vratio državi kroz plaćanje poreza.

Fudbalski klub Radnik je pre svega jedno društveno odgovorno Udruženje građana koje je svojim istorijskim uspehom ulaska u Superligu Srbije 2015. godine ušao u renoviranje sportskog stadiona i Surdulica je dobila velelepni stadion koji koriste i drugi sportisti sa opštine Surdulica i koji će koristiti i buduće generacije. Kompletno su renovirane tribine stadiona, postavljeni su reflektori, semafor najnovije tehnologije i sve to je omogućilo održavanje sportskih takmičenja reprezentativnog nivoa i dovođenje drugih sportskih klubova, takmičara i turista u Surdulicu. 

Sto se tiče navoda o kupovini lokala FK Radnik s ponosom ističe da planski radi na jačanju infrastrukture i poboljšanju uslova za rad naših fudbalera.

Sa UEFA sredstvima solidarnosti za razvoj fudbala i poboljšanje infrastrukture kupili smo tri lokala u Tržnom centru “Vema” za potrebe daljeg razvoja našeg sportskog kolektiva. O tome smo uredno podneli izveštaj o namenskom trošenju novca.  

FK Radnik takodje ističe da u teškim vremenima i u toku pandemije nismo otpuštali radnike i smanjivali plate. Broj ljudi koji žive od FK Radnik je konstantno oko 40.

Redovno izmirujemo svoje obaveze prema državi, plaćamo poreze redovno, aktivno smo učestvovali u akcijama pomoći našim sugradjanima usled pandemije Kovid 19 u vidu pomoći nošenja namirnica najugroženijim i kupovine mašine za pranje i sušenje veša Bolnici za plućne bolesti koja je bila ključna za lečenje korone u našem kraju. 

Navodi se u saopštenju Uprave FK Radnik iz Surdulice.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240