Vučić: "Ponosan sam na činjenicu što sam prvi put posle 97 godina, kao šef države, posetio Bosilegrad"

Pin It

Predsednik Vučić je uz gromoglasni aplauz dočekan u govor domaćina da je ovo istorijski trenutak i da je on prvi predsednik koji je ovde došao, još od daleke 1926, kada im je u goste došao Aleksandar Karađorđević, tadašnji suveren Kraljevine Jugoslavije.

- Nekoliko stvari ćemo ovde da uradimo. Put Bosilegrad-Trgovište ćemo da uradimo, imaćete dobar put kojim ćete da se ponosite. Popravićemo deo puta do Vlasine, ono što je za vas najvažnije to je put do Vranja i na tome ćemo da radimo.

Ulagaćemo u puteve najviše do sada. Želim da za godinu dana dođem i da kažete da imate više zaposlenih u fabrici koju ćemo da obezbedimo, da deca budu ovako radosna, da budućnost vide u svom ognjištu.

Mnogo vam hvala na svakoj vrsti podrške do sada. Kada je važno da zemlju sačuvamo, da doplovimo do mirne luke. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da se ujedinimo - rekao je predsednik.

Vučić je dodao da je važno da se svi osećaju kao ravnopravni građani, ali da država mora da uloži mnogo više u ove krajeve.

- Država će da vidi sa jednim od državnih investitora, spremni smo da ozbiljno subvencionišemo to, i nadam se da ćemo završiti pre kraja godine. To bi bio veliki podsticaj za Bosilegrad. Sada kada sam ovim malim helikopterom leteo da bih stigao, kažu da je najsigurniji pošto je nevreme, video sam koliko je lep kraj. I u Vlasinu ćemo da uložimo veliki novac - rekao je on.

On je zamolio sve da više radimo i borimo se, za našu decu i zemlju, i da ćemo postići bolje rezultate.

- Da rezimiram. Imaćete potpuno rekonstruisan novi put ka Trgovištu, isto ćemo da uradimo ka Vranju, i obilaznicu ka Bosilegradu. Obećao sam i školu, koštaće 87 miliona. Vidite kada ja znam bolje nego oni. Misle kada mi dostave 100 stranica, pa misle da neću da pročitam, a ja sve pročitam. Ništa ne odlažem dok ne pročitam. Ja sam spreman, a ti Marko sledeći put budi spremniji - kazao je predsednik.

Vučić je na kraju poželeo sve najbolje meštanima Bosilegrada, uz bugarski pozdrav: "Na vaše semejstvo".

Predsednik je potom obišao radove na rekonstrukciji Predškolske ustanove "Dečija radost".

foto/Pink/Novosti

Pin It

PRATITE NAS