Nikolić: Ozbiljno sam zabrinut za status Kosova i Metohije

Pin It

Posle dramatičnog i obeshrabrujućeg obraćanja predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića građanima Srbije, ozbiljno sam zabrinut za status Kosova i Metohije. 

Ozbiljno zabrinut!      

Postavio sam sebi, a sada želim i Vama, dragi prijatelji, da postavim nekoliko pitanja.

Da  li predsednik menja samo svoju junačku retoriku ili menja svoju politiku i stav prema pitanju južne srpske pokrajine?

Da li izjavu možemo razumeti kao odustanak od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN?

Da li to znači da pristajemo na ultimatum onih koji su nas bombardovali, proglasili genocidnim narodom, a sada žele da dovrše svoj zločinački naum?

Da li nam predsednik saopštava da je predaja jedina opcija?

Da li se vuk, kako predsednik voli sebe da naziva, pretvorio u plašljivo jagnje?

Bojim se da malodušnost, potištenost, ucveljenost i dramatičnost u obraćanju predsednika Srbije ne sluti na dobro, nagoveštaj  je kapitulantske politike i Srbiji ništa dobro neće doneti.

Moja poruka, a i poruka većinske Srbije jeste da nema predaje, nema pristanka na ucene naših iskrenih i dugogodišnjih neprijatelja, nema pristanka na kršenje međunarodnog javnog prava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, jer pristanemo li neće biti kraja rastakanju i rasturanju Srbije.

Zato, ma koliko bilo teško, ma kolika bila pretnja naših neprijatelja da će nam učiniti zlo ukoliko ne pristanemo na njihove ucene i načinimo sebi štetu, moramo ostati svoji na svome, reći NE ultimatumu, nastaviti otpor, boriti se za istinu, pravdu i pravičnost, uz pomoć naših istorijskih saveznika i prijatelja.

Pa, neće ovo zlo, njegova bezobzirna sila i bahatost još dugo da gospodari životom i smrću malih naroda i država.

Srbija mora da ostane na pravoj strani istorije i da ne poklekne da bi opstala.

Živela Srbija!

Navodi se u saopštenju narodnog poslanika Srpske stranke Zavetnici Dragana Nikolića Nike.

Pin It

PRATITE NAS