SPS formalno doneo odluku da će učestvovati u vlasti

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na konferenciji za medije pred početak sednice GO SPS kome su prisustvovali potpredsednici Aleksandar Antić, Dušan Bajatović, Novica Tončev, da će ta stranka i formalno doneti odluku o učešću u novoj Vladi Srbije, istakao je da s predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o personalnim rešenjima i resorima namenjenim SPS.

Dačić je rekao da nije razgovarao ni o svojoj poziciji, osim onoga što je Vučić rekao na konferenciji za novinare da će biti zamenik premijera i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

„Ne mogu da govorim o stvarima koje ne zavise od mene“, rekao je Dačić i podsetio da su socijalisti i bez dogovora o učešću u Vladi Srbije glasali za izbor predsednika Skupštine Srbije i izbor lokalne vlasti u Beogradu.

„To je pitanje za najveću političku stranku“, dodao je on i najavio da će se razgovori o Vladi Srbije nastaviti po povratku predsednika iz Njujorka, sa zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

„Mogu samo da kažem da razumem potrebe države i na raspolaganju sam joj“, rekao je Dačić koji je bio ministar spoljnih poslova i predsednik Skupštine Srbije, jer mu je to u ranijim izbornim ciklusima ponudio Vučić.

Dačić je dodao i da sa mandatarkom za formiranje Vlade Srbije Anom Brnabić nisu imali razgovore o resorima koje bi SPS mogao da dobije.

Upitan da li će neki novi ljudi iz SPS dobiti resore u budućoj vladi ili će to biti već poznata lica, Dačić se našalio i rekao: „Ne mogu pred njima da govorim“.

Dačić je najavio i da će na sednici Glavnog odobra SPS biti doneta i odluka o održavanju Kongresa stranke, a okvirni datum je 17. decembar.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240