Narodna stranka: Radovi na rekonstrukciji Zmajeve škole i dalje traju a izdata dozvola za polazak đaka u školu

Nesposobnost gradske vlasti u Vranju vidljiva je na svakom koraku.

Saobraćajna infrastruktura je u katastrofalnom stanju i o tome mi govorimo godinama.

Pogledajmo u kakvom se samo stanju nalaze ulice Kosovska i Karađorđeva, kao i mnoge druge ulice u našem gradu.

Međutim, ovog puta nesposobnost i neodgovornost gradske vlasti ide korak dalje.  Naime, kako školska godina počinje za dva dana, stanje u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Vranju je zabrinjavajuće. 
 
Radovi na rekonstrukciji ove škole su počeli prošle godine i do današnjeg dana nisu završeni. To što radovi nisu završeni nas ne čudi, s obzirom da ova vlast nikada ništa na vreme nije završila.
 
Nas zabrinjava činjenica da je neko od odgovornih dao dozvolu da deca u četvrtak, 1. septembra krenu u ovu školu iako radovi na rekonstrukciji iste i dalje traju.
 
Neverovatno je kolika je briga i nemar ove vlasti prema našoj deci i koliko im je bezbednost dece na poslednjem mestu, te se svaka razborita osoba zapita da li neko iz rukovodstva grada razmišlja da se možda neko dete neće povrediti, možda upasti u nezatrpane kanale duboke skoro dva metra u kojima su položene cevi, da se neko dete neće sapleti od razbacanih betonskih ploča po dvorištu i slično?
 
Da li se neko od njih uopšte i brine o bezbednosti dece koja treba da pohađaju ovu školu?
 
Da je gradilište još uvek otvoreno i gradnja u toku vidi se na svakom koraku školskog dvorišta ove škole.
 
Pored toga i higijena u dvorištu škole je na zabrinjavajućem nivou jer je smeća svuda po dvorištu, te je evidentno da deci pored opasnosti od gradilišta preti i opasnost od moguće zaraze.
 
Količina mržnje ove vlasti prema građanima Vranja ogleda se u devastiranom infrastrukturnom i ekonomskom stanju u kome se grad nalazi zahvaljujući njima.
 
Grad se ruinira, građani siromaše ali se funkcioneri Srpske napredne stranke svakodnevno bogate. Sve je to jasno.
 
Nejasno je samo kako ne pokažu bar minimum odgovornosti prema deci? Umesto da im bezbednost dece bude na prvom ona je na poslednjem mestu, a to dokazuju ovim primerom pušanja u rad nebezbedne škole na kojoj rekonstrukcija traje.
 
Narodna stranka poziva nadležne da još jednom preispitaju odluku o davanju dozvole za rad školi koja je još uvek u fazi rekonstrukcije i samom tim nebezbedna za decu koja je pohađaju.
 
U suprotnom, ukoliko se neko dete povredi zbog nezavršenih radova odgovornost će biti samo na vama.
 
Navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju.
 
foto/Narodna stranka 29.08.2022
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240