Milica Đurđević Stamenkovski u Vranju: Jug Srbije za nas je uvek bio i ostaće najvažnije mesto države- VIDEO

Jug Srbije je za nas uvek bio i ostaće strateški najvažnije mesto države, ovde se brane svi naši vitalni interesi - politički, ekonomski i državni - ovde je ta transferzala srpskog opstanka koja se nalazi na velikom udaru, rekla je predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski u Vranju, na početku kampanje obilaska svih gradova i opština na jugu Srbije koju je ova stranka u petak najavila.

Ona je zahvalila građanima Pčinjskog orkuga na velikoj podršci koju su pružili Zavetnicima na prethodnim izborima.

Moram da kažem da mi je velika čast što je Vranje prepoznalo sve ono što smo govorili u minulom periodu i što je vaš grad dao veliku podršku i podsticaj našem radu, kako na izborima, tako i posle njih prilivom novih članova i aktivista u naše redove, ali i porastom broja simpatizera, naglasila je Đurđević Stamenkovski.

Osvrćući se na prethodni period, ona je podvukla da su Zavetnici poklanjali veliku pažnju opštinama Bujanovac i Preševo.

U više navrata smo ih pre izbora posećivali.

U njima je srpski živalj suočen sa velikom diskriminacijom i nepravdom. Želeli smo da ukažemo na problem rapidnog jačanja separatističkih tendencija u tim opštinama.

Koliko su separatisti agresivni u svojim namerama pokazalo se i nakon izbora, kada smo svi mi, pa i ceo politički i parlamentarni život u Srbiji, bili taoci namere Šaipa Kamberija da stekne poslanički mandat.

Kamberi u nastavku nije ni prisustvovao prvoj sednici Skupštine Srbije, pokazujući zapravo koliko ne poštuje institucije i sve nas u Srbiji koji nastojimo da očuvamo ustavni poredak države, kazala je Stamenkovski.

Ona je rekla da su se, zbog sve većeg rejtinga, na Zavetnike ostrvili svi, od vlasti, do prozapadne opozicije.

Predsednica Zavetnika za pozvala ljude iz svih stranačkih odbora da se osokole i ohrabre, da zbace okove političkog pritiska koji je nad njima.

A, mi ćemo biti tu da posetimo svaku varoš i svako selo.

Kažu neki: Nema političkog ćara od odlaska u Trgovište, mala je to opština, nema mnogo birača.

Mi se nikada nismo rukovodili time koliko je birača prijavljeno u nekoj opštini, već koliki je značaj te opštine i ljudi koji su tamo opstali, uprkos potpunoj izolaciji, sa kakvom se, recimo, suočava Trgovište u koje ćemo danas otići.

Trgovište je simbol ekonomske propasti, crna rupa države Srbije, mi ćemo tu sliku promeniti.

Želimo da poručimo svim političarima kojima je teško da odu tamo ili u Bosilegrad, da je dužnost svih nas da brinemo o svim građanima ma gde se oni nalazili, a ne da im šaljemo poruku da treba da polako i stihijski napuštaju svoje krajeve, zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Poslanik iz Vranja i potpredsednik IO Zavetnika Dragan Nikolić kazao je pred novinarima da će u sklopu kampanje koja je u petak počela u Vranju Milica Đurđević Stamenkovski i on obići odbore u svih pet okruga na jugu Srbije.

Sa svima njima ćemo imati sastanke.

Nakon ove konferencije za medije posetićemo naš odbor u Trgovištu, gde na narednim izborima očekujemo mnogo bolje rezultate nego na prošlim, rekao je Nikolić.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240