Tepić: Sramotne manipulacije kako će radnici pojedinih firmi ostati bez posla ako opozicija pobedi na izborima

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u Vranju da veruje da će opozicija u narednih desetak dana izaći sa dogovorom o zajedničkom nastupu na izborima.

Ona je kazala da su pregovori na tu temu u toku sa "partnerima" iz Demokratske stranke, Narodne stranke, Pokreta slobodnih gradjana (PSG), Pokreta za preokret kao i sa predstavnicima sindikata i pojedincima.

"Svi smo svesni da ova mafijaška hobotnica može da se sruši samo najširim frontom. Vi nemate sa druge strane samo Srpsku naprednu stranku, oni su zajedno u jednom frontu pa zato i mi moramo da se udružimo", kazala je potpredsednica SSP odgovarajući na pitanja novinara u Vranju.

Odbacila je kao "sramotne manipulacije" tvrdnje kako će radnici vranjskog Simpa ostati bez posla ako opozicija pobedi na izborima.

"Da li iko normalan može da poveruje u to? Da li u našem radu ili ponašanju bilo ko može da posumnja da će stradati onaj ko nije kriv? I oni koji su krivi neće stradati od moje ili ruke Borka Stefanovića već od nezavisnog tužilaštva kad se ono oslobodi kamena oko vrata partije i bratije", navela je Tepić.


Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović kazao je da će ta stranka po dolasku na vlast, doneti zakon o poreklu imovine državnih funkcionera kako bi se utvrdilo odakle im imovina koju ne mogu da plate na osnovu svojih legalnih primanja.

Naveo je i da su strani investitori dobrodošli u Srbiju ali da im neće biti dozvoljeno da daju "mizerne plate" ispod republičkog proseka ili da sprečavaju sindikalno organizovanje radnika.

"Ono što ćemo mi da promenimo je da se više nikad ne ponovi da jednom investitoru dajemo desetine hiljada evra po radnom mestu, da ga oslobodimo svih taksi i poreza a da se on pokupi i ode kao u slučaju kompanije Geoks u Vranju.

Danas 1.200 radnika te firme ne zna gde će sutra da radi a čovek koji je rekao da je to sjajna investicija sad pere ruke i obećava 120 radnih mesta u Teklasu u Vladičinom Hanu", rekao je Stefanović.

Pozvao je gradjane da se ne "ponižavaju pred svojom decom i budućnošću Srbije" i da ne pristaju na "mizerne plate i penzije".

"Režim hoće siromaštvo, da ljudi ne mogu do posla ako se ne uključe u njihovu stranku i to ćemo zaustaviti.

Mi ćemo uraditi drugu stvar, insistiraćemo na domaćoj privredi i domaćim ulaganjima a lopovi će ići u zatvor.

Utvrdićemo odakle im imovima i višak ćemo uplaćivati u budžet", kazao je Stefanović.

Predsednica SSP Vranje Mirjana Ilić Stošić kazala je da je Vranje grad koji je ranije bio poznat industrijski centar, a da ga sada nazivaju "dolinom gladi".

"Broj socijalnih slučajeva svakog dana sve više raste. Dokle tako?

Zar nismo zaslužili da živimo bolje i slobodnije, da pravda bude jednaka za sve nas.

Funkcioneri vladajuće stranke se ovde enormno bogate, a građanima je egzistencija dovedena u pitanje", rekla je Ilić Stošić.

Video sa konferencije možete pogledati OVDE

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240