SNS: Draganu Nikoliću Niki ne odgovara rad guvernerke Jorgovanke Tabaković

“Gospođa Jorgovanka Tabaković je najveća sramota Srbije i majka bankarske mafije” reče o guvernerki NBS, ne trepnuvši, Dragan Nikolić Nika, proklamovani i dokazani ljubitelj novca na svaki način i po svaku cenu, potekao iz desetina stranaka, onaj koji je uprkos svemu negativnom u svom postojanju, pokušavao u godinama za nama da iskoristi članstvo unutar partijskih krugova zarad sopstvenog dobra i interesa.

Reče onaj koji je početak borbe protiv organizovanog kriminala od strane Aleksandra Vučića na teritoriji čitave Srbije 2014. godine, doživeo kao svoj kraj!

Reče onaj u čije se dvorište porodične kuće ne čuše reči hvale, već odjeci aktivirane „kašikare“!

Logično je usledila smena iste godine sa svih funkcija u Srpskoj naprednoj stranci, koja je samo par godina nakon svog osnivanja prepoznala “guju u svojim nedrima”. O višemilionskim dugovima i ugledu kakav je uživao u centrali stranke ćemo nekom drugom prilikom.

Po ustaljenom maniru, nećemo se baviti floskulama bez ikakvog značaja, već argumentovano odgovoriti na fabrikovane optužbe, iako potiču od nekoga nedostojnog validne argumentacije.

Da podsetimo one sa kratkoročnim pamćenjem, da je pod upravom guvernerke Jorgovanke Tabaković, zatečena visoka inflacija, čak dvocifrena. U 2012. godini u roku od godinu dana biva spuštena na nizak nivo i skoro osam godina ostaje na nivou od oko dva odsto.

Time su očuvane vrednosti realnih dohodaka privrede, primanja građana i predvidivih uslova poslovanja. Dinar je ojačao prema evru za 0,9 odsto, a NBS je od 2012. godine na deviznom tržištu kupila 3,46 milijardi evra.

Kamate koje su bile 18 procenata, na novoodobrene dinarske kredite, danas su 6,5 procenata, dok je inflacija od 2008. do 2012. godine koja je prosečno bila devet procenata za godinu dana, spuštena na 2,2 procenta, da bi od 2014. do 2020. godišnja inflacija iznosila dva procenta.

Guvernerka je svoje mesto zamenika predsednika Srpske napredne stranke zamrznula dok se nalazi na čelu centralne banke, pa je u tom statusu dobila drugi šestogodišnji mandat 2018. godine.

Napomenimo i to da je dobitnik priznanja „Bankera", jednog od izdanja „Fajnenšel Tajmsa", za najboljeg evropskog i svetskog guvernera.

Kada je došla na čelo NBS 2012. godine, srednji kurs bio je 118,6 dinara za jedan evro, dok je na današnji dan 117,5 dinara.

Svesni smo da sve pomenuto ne odgovara mafijašluku kojim se služe zelenaši po metodi dužničkog ropstva da bi držali pojedince u malom džepu pokornih dužnika, ali podsećamo po ko zna koji put, da to nije metod postojanja i napretka savremenog društva vođenog Aleksandrom Vučićem i da za one sa metodama opstajanja ucenom i iznudom, jednostavno mesta u današnjem društvu nema i neće ga biti.

I na kraju to što je dotični dao sebi za pravo da na najgrublji način vređa jednu ženu, najviše govori o njemu kao muškarcu.

Navodi se u saopštenju Saveta za informisanje, GrO SNS Vranje.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240