Svetosavska nedelja: U Galeriji Narodnog univerziteta otvorene dve izložbe

Pin It

U okviru  33.  ,,Svetosavske nedelje”,  sinoć je u Galeriji Narodnog univerziteta otvorena izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola nastalih na konkursu raspisanom povodom  ove značajne kulturno-obrazovne i duhovne manifestacije.

Takođe, u istom prostoru otvorena je i izložba radova nastalih na ikonopisačkoj radionici. Izložbe je otvorila gradska većnica Izabela Savić.

,,U okviru Svetosavske nedelje, Grad Vranje organizuje niz aktivnosti u saradnji sa javnim ustanovama kulture i obrazovanja, kao i sa Eparhijom Vranjskom.

Cilj manifestacije je afirmacija srpske duhovnosti i kulture, ali promocija pravih vrednosti.

Ovde možete pogledati radove prvonagrađenih učenika po raspisanom likovnom konkursu.

Grad Vranje uvek će podržati ovakve događaje u cilju očuvanja srpske istorije, tradicije i stvaralaštva“, rekla je gradska većnica.

O radovima nastalim na ikonopisačkoj radionici govorila je  direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević.

,,Zahvaljujući podršci Grada u novembru i decembru 2022. godine organizovana je ikonopisačka radionica na kojoj su nastali radovi koji su ovde izloženi.

Ova radionica finkcionisala je u okviru Likovne radionice Narodnog univerziteta pod vođstvom Zorane Jovanović, akademske umetnice, a učestvovalo je 11 polaznika.

Ikonopisačka radionica će biti nastavljena od 1. februara, pa pozivam sve zainteresovane da se priključe“, istakla je direktorka Narodnog univerziteta.

Pin It

PRATITE NAS