Image
Image

Bogat pozorišni i bioskopski repertoar,za film u nedelju besplatan ulaz

Pin It

Na repertoaru Pozorišta ,,Bora Stanković’’ večeras od 20h jе predstava ,,Ko je na koga?‘’ UG Mizanscen, a već u ponedeljak, 24. januara, od 21h je komad ,,Uvela Ruža’’.

Što se tiče bioskopskog repertoara u subotu, 21. januara, biće prikazana dva filma.

Za mališane, u terminu od 12h, je animirani film ,,Neverovatni Moris’’. ,,Pacovi! Oni su svuda…

U korpi za hleb, plešu po stolovima, kradu pite kuvaru ispred nosa. Dakle, šta je potrebno svakom gradu? Dobar frulaš da ih namami. Tu na scenu stupa Moris, ulični mačak sa savršenom prevarom za zaradu novca. Svi su čuli za priče o frulašu i gradu punom glodara. Dakle, Moris je pronašao svog ličnog frulaša i pacove koji prenose kugu, kako bi prevario lakoverne građane da mu daju mnogo novca. Sve ide po planu dok ne stignu u udaljeno selo Palačinkovačka banja gde upoznaju Maliciju, devojku opsednutu knjigama, koja traži njihovu pomoć da razreši misteriju svog grada…’’, stoji u opisu filma.

Istog dana u večernjem terminu, od 20 sati, na repertoaru je film ,,Vavilon’’.

Reč je o drami sa elementima komedije koja se u bioskopima pojavila početkom januara ove godine. ,,U režiji Dejmijena Šazela, VAVILON je originalna priča epskih razmera smeštena u Los Anđeles 1920, predvođena Bredom Pitom, Margo Robi, Dijegom Kalvom, kao i ansamblom koji čine Džovan Adepo, Li Jun i Džin Smart. Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda’’, poručuju iz produkcije.

U nedelju, 22. januara, u terminima od 17 i 20 sati biće prikazan i film ,,Lastavice Hristove’’. Reč je o dokumentarnom filmu koji ima za cilj da prikaže, ne samo razmere sudbonosnih događaja u Crnoj Gori, već da kroz istoriju srpskog naroda i ličnost mitropolita Amfilohija ispriča o dubini i lepoti pravoslavne crkve. Film o čudesnom Arhipastiru, Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, učeniku starca Pajsija i Justina, o procvatu monaštva i duhovnosti, o unutrašnjem podvigu običnog čoveka i o čudu koje se dogodilo.

Film ,,Lastavice Hristove’’ prikazuje se u okviru programa Svetosavske nedelje i ulaz na projekcije je besplatan.

Za ostale programe karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Pin It

PRATITE NAS