U Galeriji Narodnog univerziteta večeras otvaranje izložbe Trag

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju večeras u 19 časova biće otvorena izložba radova Vranjanke, Biljane Stanković, pod nazivom ,,Trag''.

Umetnica ovom postavkom ostavlja autentičan utisak konstruišući rasterske tonove svojim otiscima, na promišljen način uklapa tekstove u različite forme, dajući im na taj način nova značenja.

Pored glavne funkcije koju tipografija ima, a to je učinkovita komunikacija, eksperimentalna tipografija pruža velike mogućnosti u likovno-grafičkom izražavanju umetnika i dizajnera.

Upravo kroz upotrebu metalnih slogova i matrica, analognim stvaranjem kompozicije i prenošenjem ličnih poruka, autorka izložbe, Biljana Stanković, svojim TRAGOM ostavlja autentičan utisak, stoji u recenziji.

Biljana Stanković, rođena 1974. godine u Vranju. Diplomirala 1997. na Fakultetu umetnosti u Prištini na odseku za grafički dizajn. Na istom fakultetu magistrirala 2004. godine iz oblasti Pismo sa tipografijom.

Doktorirala 2020. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjene umetnosti i dizajn.

Zaposlena je kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu na Departmanu za primenjene umetnosti, na predmetima Pismo i Tipografija.

Ljubitelji umetnosti u Vranju moći će da razgledaju izložbu do 10. februara.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240