Bioskopska nedelja u Vranju u znaku najnovijih filmskih ostvarenja

Na repertoaru vranjskog bioskopa danas, 24. i 25. novembra u 20 sati je film Jelene Popović ,,Božiji čovek’’.
Reč je o drami koja slika život Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke, koji je za života bio neprestano proganjan. Vera u Boga mu je tokom celog života bila najbolja odbrana. Priča o veri i nadi je u samom centru filma ,,Božiji čovek”.
 
Već 26, 27. i 28. novembra filmofili u Vranju u dva termina dnevno, od 18 i 21 sat, moći će da pogledaju novi film Srđana Dragojevića ,,Nebesa’’, koji je svetsku premijeru imao na festivalu u Lokarnu. Žanrovski je svrstan u crnu komediju, a inspirisan je trima pričama francuskog pisca Marcel-a Aime-a.
 
Priče o uticaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu, smeštene su u 1993, 2001. i 2026 godinu. Pojava ČUDA je odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju celu zajednicu da svet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi.
 
,,Nebesa'' su film koji postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja.
 
I u ovom ostvarenju Srđana Dragojevića glume zvučna imena srpske glumačke scene: Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Nataša Marković, Sana Kostić, Radoslav Rale Milenković, Miloš Samolov, Nela Mihajlović, Nikola Pejaković, Srđan Žika Todorović, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić, Ana Mandić.
 
U dane vikenda, 27. i 28. novembra, od 12 sati je film za decu ,,Enkanto magični svet’’. Animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Karte za kompletan bioskopski repertoar mogu se kupiti na biletarnici Pozorišta ,,Bora Stanković’’.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240