,,Ana Karenjina'' najbolja predstava 41. Borinih pozorišnih dana

Predstava ,,Ana Karenjina'' Novosadskog pozorišta najbolja je predstava u celini na 41. Borinim pozorišnim danima u Vranju, odluka je žirija u sastavu Milena Pavlović, glumica, Vladimir Lazić, reditelj i Zoran Maksimović, teatrolog.

Ovo je saopšteno sinoć nakon što je publika videla poslednju predstavu takmičarskog programa festivala. Stručni žiri odlučio je da nagradu za dramaturgiju, dramatizaciju ili adaptaciju dodeli Zlatku Pakoviću, za dramatizaciju romana Enesa Halilovića u komadu ,,Ako dugo gledaš u ponor'', Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru.

Nagrada ,,Borisav Stanković'' za najbolju mušku ulogu pripala je Arpadu Mesarošu, za ulogu Vronskog u predstavi ,,Ana Karenjina'', a za najbolju žensku ulogu Marti Bereš za lik Ane u istom komadu.

Po oceni publike najbolja predstava ovogodišnjeg festivala je ,,Ako dugo gledaš u ponor'' Regionalnog pozorišta Novi Pazar, koja je dobila ocenu 4,89 i kojom je završen takmičarski deo festivala.

Novopazarski ansambl prvi je dobitnik novoustanovljene nagrade koja nosi ime nekadašnjeg upravnika vranjskog pozorišta i osnivača Borinih pozorišnih dana, Radoslava Radivojevića.

Nagrade laureatima biće uručene večeras, poslednjeg dana festivala, kada će u čast nagrađenih glumci Narodnog pozorišta Priština izvesti predstavu ,,Placebo'', po tekstu Aleksandra Jugovića u režiji Isidore Goncić.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240