Smenjen rukovodilac sudske straže zbog incidenta u Osnovnom sudu

Zbog incidenta koji se dogodio u četvrtak u Osnovnom sudu u Vranju, kada je jedna od stranaka sečivom nanela povrede drugoj strani u postupku tokom trajanja glavnog pretresa, predsednica suda Dragana Stanković Tasić smenila je rukovodioca pravosudne straže i na njegovo mesto postavila drugog člana sudskog obezbeđenja.

"Obavljene provere ukazuju da postoji mogućnost da su načinjeni određeni propusti od strane pravosudne straže i zbog toga je smenjen dosadašnji rukovodilac", potvrđeno je Vranje News-u iz uprave suda.

Predsednica suda je, takođe, inicirala pokretanje disciplinskog postupka kako bi se utvrdila disciplinska odgovornost "zbog učinjene teže povrede radne dužnosti iz radnog odnosa, koje su predviđene odredbom člana 109, stav 1, tačke 1 i 2 Zakona o državnim službenicima", dodaju iz suda.

Ovakva inicijativa, objašnjavaju iz suda za Vranje News, podneta je "protiv dosadašnjeg rukovodioca pravosudne straže i pravosudnog stražara koji je 26. maja bio određen da poslove iz opisa svog radnog mesta obavlja u prizemnom delu zgrade gde je postavljen metal detektor i da obavlja kontrolu prolaska ljudi kroz metal detektor".

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240