Uhapšen šumarski inspektor iz Vranja - naložio seču zdravog drveća

Zbog toga što je preporučio seču 313 kubika belog bora u vlasništvu surduličke Osnovne škole koja nisu bila za seču, policija je uhapsila 61-godišnjeg zaposlenog Uprave za šume iz Vranja.

Policija je, saopštavaju, u okviru istog slučaja uhapsila i 44-godišnjeg muškarca koji je izradio sanacioni plan seče, kao i 36-godišnjaka koji je sekao borove.

Uhapšeni republički šumarski inspektor V. F. se tereti da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok su M.P, radnik preduzeća Avium iz Opštine Malo Crniće i D. A, vlasnik surduličke firme Pinus S.C. sumnjiče za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni V. F. tereti se da je u oktobru 2019. godine, u okviru savetodavne posete Osnovnoj školi "Sveti Sava“ u mestu Božica kod Surdulice, koja je vlasnik parcele na kojoj se nalaze beli borovi ukupne količine 313 metara kubnih stabala, na površini 2,42 hektara, konstatovao da je došlo do sušenja ovog drveća na celoj površini i preporučio da se iseku sva stabla, što nije bilo u skladu sa realnim stanjem - saopštavaju iz policije.

Kako pojašnjavaju iz policije, M. P. se sumnjiči da je za potrebe ove škole izradio sanacioni plan na osnovu koga je naloženo da se sva stabla belog bora, koja su inače prve i druge klase, poseku, i prodaju sa umanjenom vrednošću na količini i kvalitetu.

D. A. je potom, kako se sumnja, isekao drveće, iako je znao da je količina veća u odnosu na procenu sanacionog plana, prikazavši manju količinu, čime je oštetio Školu za iznos 838.505 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240