Delegacija Britansko Srpske Privredne Komore posetila BAT u Vranju

U okviru Trgovinske Misije (Serbian Trade Mission), koja se održava od 23. do 27. maja u organizaciji Britansko Srpske Privredne Komore, delegacija Komore, na čelu sa predsednikom dr Dejvidom Lendsmenom, posetila je British American Tobbaco fabriku u Vranju.

Posetom kompaniji BAT, najvećem britanskom investitoru u Srbiji, započeta je turneja u okviru projekta Trgovinske Misije, koji je osmišljen kako bi se stavio akcenat na razvoj različitih sektora privrede i društva u Srbiji, a sa ciljem osnaživanja veza i saradnje između Velike Britanije i Srbije.

Tokom posete, delegacija je imala priliku da se uveri da je BAT pored značajnih investicija u modernizaciju vranjske fabrike, uspeo da sačuva svako radno mesto tokom kriznog perioda i nastavio da pruža doprinos srpskoj privredi uprkos svetskoj krizi.

Pored toga, članovi Komore uverili su se u izuzetne rezultate kompanije na polju održivosti, koji pokazuju smanjenje odlaganja otpada na deponiji za 35 odsto, smanjenje emisije ugljen-dioksida za 56 odsto i reciklažu otpada od čak 95 odsto.

Takođe, članovi Komore bili su u prilici da utvrde da se u okviru fabrike koristi 100 odsto struje iz obnovljivih izvora, kao i da je u toku postepeni prelazak na korišćenje prirodnog gasa umesto mazuta, uz značajno smanjenje emisija.

Zaključak delegacije, koja je posetila BAT fabriku u Vranju, bio je da se Kompanija svojim dostignućima na polju održivosti uvrstila u regionalne lidere u trci za karbonsku neutralnost, a iz fabrike su potvrdili da će taj cilj i ostvariti do 2023. godine.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240