Novi ugovori o dodeli subvencija za samozapošljavanje

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, potpisao je ugovore o dodeli subvencija za samozapošljavanje u iznosu od po 300.000 dinara.

On je čestitao potpisnicima, ističući da se mera samozapošljavanja pokazala ispravnom, jer je ispunjen osnovni cilj. Da preduzetništvo zaživi, da se ljudi ohrabre da prošire svoje poslovanje.

“Ove godine 21 lice je ispunilo osnovne uslove za dobijanje subvencija. Za ove namene iz budžeta grada izdvojeno je 6.3 miliona dinara.

Grad sprovodi još tri mere aktivne politike zapošljavanja.

To su javni radovi, stručna praksa i obuka na zahtev poslodavca. Ukupna sredstva iz budžeta grada, za realizaciju pomenutih mera u dvogodišnjem programskom periodu 2022 – 2023. god, iznose 58.000.000 dinara”, rekao je gradonačelnik.

On je svima poželeo puno uspeha u daljem radu, dodajući da su mala i srednja preduzeća, zapravo, nosioci razvoja svake lokalne zajednice.

U ime potpisnika ugovora, gradonačelniku se zahvalila Sunčica Milić. Ona je pre samo mesec dana otvorila pogon za proizvodnju i izradu obuće, uposlivši pritom 30 radnika nekadašnjeg Geoksa.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradski većnik Nebojša Zupančić.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240